مقدمه: ناباروری یک معضل بهداشت جهانی است که در دنیا آمار متفاوتی از آن گزارش شده است.
هدف: این مطالعه روند طولی نرخ شیوع ناباروری اولیه و ثانویه را در بین کشورهای جهان طی دهههای گذشته بررسی میکند.
مواد و روش ها: اطلاعات نرخ شیوع ناباروری اولیه و ثانویه در هر 100000 جمعیت در 195 کشور طی سالهای 1990-2017 از پایگاه داده بار جهانی بیماری (GBD) استخراج شد. روندهای طولی نرخ شیوع ناباروری اولیه و ثانویه در هفت منطقه اپیدمیولوژیک تعیین شده توسط GBD، مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج: در مجموع نرخ شیوع ناباروری اولیه و ثانویه در مردان کمتر از زنان بود. با گذشت زمان، شیوع ناباروری اولیه در مردان و زنان در کشورهای با درآمد بالا روند کاهشی داشته است (نرخ 3/9- در مردان و 6/11- در زنان). در مناطق دیگر نرخ شیوع ناباروری اولیه افزایش یافتهاند، بالاترین میزان مربوط به زنان آسیای جنوبی و مردان آفریقای شمالی و خاورمیانه است (با نرخ 9/40 و 0/19 به ترتیب). طی دهههای گذشته، شیوع ناباروری ثانویه در زنان اروپای مرکزی، اروپای شرقی و آسیای میانه (نرخ 9/16-) و همچنین مناطق با درآمد بالا (با نرخ 7/11-) در حال کاهش است. نرخ شیوع ناباروری ثانویه در مناطق دیگر در حال افزایش است، با بیشترین افزایش در مردان آفریقای شمالی و خاورمیانه (با نرخ 9/119) و جنوب آسیا (با نرخ 4/83) و همچنین زنان آسیای جنوبی (با نرخ 4/48).
نتیجه گیری: براساس نتایج ما شیوع ناباروری در کشورهای با درآمد بالا و پیشرفته روند نزولی داشته و در کشورهای دیگر روند افزایشی نشان میدهد. اگرچه ناشناخته ماندن افراد نابارور به دلیل تمایل کم برای کودک، و داشتن امکانات درمان ناباروری در این مناطق در مقایسه با مناطق دیگر، ممکن است دلایل آن باشد.