دوره 20، شماره 4 - ( 1-1401 )                   جلد 20 شماره 4 صفحات 318-307 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Akmali M, Yalmeh R, Talaei-Khozani T, Karimi F, Aliabadi E. Effects of kisspeptin incubation on the mature mouse testicular sperms quality: An experimental study. IJRM 2022; 20 (4) :307-318
URL: http://ijrm.ir/article-1-2164-fa.html
اثرات کیس پپتین بر کیفیت اسپرم های استخراج شده از بیضه موش سوری بالغ: یک مطالعه تجربی. International Journal of Reproductive BioMedicine. 1401; 20 (4) :307-318

URL: http://ijrm.ir/article-1-2164-fa.html


چکیده:   (1313 مشاهده)
مقدمه: کیفیت اسپرم نقش مهمی در میزان موفقیت در تکنیک­های کمک باروری ایفا می­کند، افزودن برخی مواد می­تواند با تأثیر مثبت بر اسپرم­ها آن را بهبود بخشد.
هدف: هدف از انجام این مطالعه بررسی اثر کیس­پپتین بر روی ویژگی­های حرکتی اسپرم، میزان فعالیت آنزیم LDHC، واکنش آکروزومی و ظرفیت­پذیری اسپرم­های استخراج شده از بیضه موش سوری در شرایط آزمایشگاهی بود.
مواد و روش ­ها: نمونه اسپرم از بیضه 96 موش سوری از نژاد BALB/c به وزن 25 تا 30 گرم و سن 6 تا 8 هفته استخراج گردید. سپس به 4 بخش تقسیم گردید: 2 بخش مربوط به گروه کنترل و 2 بخش برای گروه تیمار شده با کیس­پپتین. هر کدام از این بخش­ها برای زمان­های 15 و 30 دقیقه لحاظ گردیده بود. تحرک اسپرم و میزان فعالیت آنزیم LDHC ارزیابی گردید و همچنین فراوانی اسپرم­هایی که ظرفیت­پذیری در آن­ها صورت نگرفته، اسپرم­های سالم، اسپرم­هایی که واکنش آکروزومی را انجام داده­اند به ترتیب توسط رنگ­آمیزی­های WGA، PNA و Con A ارزیابی گردید. اسپرم­های رنگ شده از طریق فلوسیتومتری و میکروسکوپ فلورسنت آنالیز شدند.
نتایج: نتایج نشان داد کیس­پپتین باعث افزایش میزان تحرک اسپرم (04/0 = p) و فعالیت آنزیم  LDHC بعد از 15 دقیقه انکوبه شدن (04/0 = p) می­گردد، در حالی که در زمان مشابه بقیه فاکتورها از قبیل فراوانی اسپرم­هایی که ظرفیت­پذیری در آن­ها رخ نداده، اسپرم­های سالم و اسپرم­هایی که واکنش آکروزومی را انجام داده اند (16/0 = p) ، تحت تأثیر کیس­پپتین قرار نگرفتند.
نتیجه­ گیری: 15 دقیقه انکوبه شدن با کیس­پپتین می­تواند باعث بهبود تحرک اسپرم و میزان فعالیت آنزیم LDHC گردد.

 
نوع مطالعه: Original Article |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به International Journal of Reproductive BioMedicine می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | International Journal of Reproductive BioMedicine

Designed & Developed by : Yektaweb