مقدمه: کیفیت اسپرم نقش مهمی در میزان موفقیت در تکنیکهای کمک باروری ایفا میکند، افزودن برخی مواد میتواند با تأثیر مثبت بر اسپرمها آن را بهبود بخشد.
هدف: هدف از انجام این مطالعه بررسی اثر کیسپپتین بر روی ویژگیهای حرکتی اسپرم، میزان فعالیت آنزیم LDHC، واکنش آکروزومی و ظرفیتپذیری اسپرمهای استخراج شده از بیضه موش سوری در شرایط آزمایشگاهی بود.
مواد و روش ها: نمونه اسپرم از بیضه 96 موش سوری از نژاد BALB/c به وزن 25 تا 30 گرم و سن 6 تا 8 هفته استخراج گردید. سپس به 4 بخش تقسیم گردید: 2 بخش مربوط به گروه کنترل و 2 بخش برای گروه تیمار شده با کیسپپتین. هر کدام از این بخشها برای زمانهای 15 و 30 دقیقه لحاظ گردیده بود. تحرک اسپرم و میزان فعالیت آنزیم LDHC ارزیابی گردید و همچنین فراوانی اسپرمهایی که ظرفیتپذیری در آنها صورت نگرفته، اسپرمهای سالم، اسپرمهایی که واکنش آکروزومی را انجام دادهاند به ترتیب توسط رنگآمیزیهای WGA، PNA و Con A ارزیابی گردید. اسپرمهای رنگ شده از طریق فلوسیتومتری و میکروسکوپ فلورسنت آنالیز شدند.
نتایج: نتایج نشان داد کیسپپتین باعث افزایش میزان تحرک اسپرم (04/0 = p) و فعالیت آنزیم LDHC بعد از 15 دقیقه انکوبه شدن (04/0 = p) میگردد، در حالی که در زمان مشابه بقیه فاکتورها از قبیل فراوانی اسپرمهایی که ظرفیتپذیری در آنها رخ نداده، اسپرمهای سالم و اسپرمهایی که واکنش آکروزومی را انجام داده اند (16/0 = p) ، تحت تأثیر کیسپپتین قرار نگرفتند.
نتیجه گیری: 15 دقیقه انکوبه شدن با کیسپپتین میتواند باعث بهبود تحرک اسپرم و میزان فعالیت آنزیم LDHC گردد.