دوره 21، شماره 2 - ( 11-1401 )                   جلد 21 شماره 2 صفحات 138-123 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shokri A, Pourheydar B, Farjah G H, Krimipour M, Pourheydar M. Effects of glibenclamide and troxerutin on the sperm parameters and histopathological changes of testis in streptozotocin-induced diabetic male rats: An experimental study. IJRM 2023; 21 (2) :123-138
URL: http://ijrm.ir/article-1-2263-fa.html
اثرات گلی بن کلامید و تروکسی روتین بر پارامترهای اسپرم و تغییرات هیستوپاتولوژیک بیضه در موش های صحرایی نر دیابتی شده با استرپتوزوتوسین: یک مطالعه تجربی. International Journal of Reproductive BioMedicine. 1401; 21 (2) :123-138

URL: http://ijrm.ir/article-1-2263-fa.html


چکیده:   (718 مشاهده)
زمینه: استرس اکسیداتیو یکی از عوامل اصلی ابتلا به دیابت می­باشد که موجب آسیب بیضه­ای و ناباروری می­گردد.
هدف: هدف از این مطالعه، مقایسه اثرات گلی­بن­کلامید به­عنوان یک داروی شیمیایی تروکسی روتین به­عنوان یک داروی گیاهی بر پارامترهای اسپرم و تغییرات هیستوپاتولوژیک بیضه در رت­های دیابتی نر بود.
مواد و روش ­ها: 40 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به وزن تقریبی 260-230 گرم بطور تصادفی به 5 گروه کنترل، دیابتی، گلی­بن­کلامید، تروکسی روتین، و گلی­بن­کلامید + تروکسی روتین تقسیم­بندی شدند. دیابت با تجویز داخل صفاقی استرپتوزوتوسین ( mg/kg60) ایجاد شد. گروه­ها با تجویز روزانه گلی­بن­کلامید ( mg/kg5) و یا تروکسی روتین ( mg/kg150) از طریق گاواژ و به مدت 4 هفته تیمار شدند. در انتهای درمان، نمونه خونی از رت­ها به منظور ارزیابی بیوشیمیایی تهیه شد سپس رت­ها آسان­کشی شده و بیضه و اپیدیدیم چپ آنها به منظور آنالیز اسپرم و ارزیابی هیستوپاتولوژی و مورفومتری در آورده شد.
نتایج: دیابت تعداد، تحرک، زنده­مانی، بلوغ و کیفیت کروماتین اسپرم را کاهش داد (001/0 > p). همچنین میزان مالون­آلدئید سرم را افزایش داده و میزان ظرفیت تام آنتی­اکسیدانی را در مقایسه با گروه کنترل کاهش داد (001/0 > p). اختلاف معنی­داری از نظر قطر لوله­های منی­ساز، ضخامت اپی­تلیوم ژرمینال و تغییرات هیستوپاتولوژیک بیضه بین رت­های دیابتی و گروه کنترل مشاهده شد (001/0 > p). درمان با گلی­بن­کلامید و تروکسی روتین پارامترهای مذکور را بهبود بخشید و این بهبود در حیوانات درمان شده با تروکسی روتین به مراتب بیشتر بود (001/0 > p).
نتیجه­ گیری: با توجه به این یافته­ها میتوان نتیجه­گیری کرد که تروکسی روتین یک نقش مؤثرتری را از گلی­بن­کلامید در درمان ناباروری ایجاد شده توسط دیابت، ایفا می­کند.
نوع مطالعه: Original Article |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به International Journal of Reproductive BioMedicine می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | International Journal of Reproductive BioMedicine

Designed & Developed by : Yektaweb