دوره 21، شماره 7 - ( 5-1402 )                   جلد 21 شماره 7 صفحات 540-531 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Dalili M, Barkhori-Mehni M, Karami Robati F. A comparison of neonatal outcomes after taking progesterone pills and progesterone intramuscular injections in preterm labor: An RCT. IJRM 2023; 21 (7) :531-540
URL: http://ijrm.ir/article-1-2344-fa.html
مقایسه پیامدهای نوزادی به دنبال استفاده از پروژسترون خوراکی و تزریقی در زایمان زودرس: یک مطالعه کارآزمایی بالینی. International Journal of Reproductive BioMedicine. 1402; 21 (7) :531-540

URL: http://ijrm.ir/article-1-2344-fa.html


چکیده:   (694 مشاهده)
مقدمه: نزدیک به دو سوم موارد مرگ و میر در سال اول زندگی ناشی از زایمان زودرس است.
هدف: هدف مطالعه حاضر، بررسی اثرات ترکیبات مبتنی بر پروژسترون در پیشگیری از زایمان زودرس بود.
مواد و روش­ ها: این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی­سازی شده روی 146 زن باردار بستری در گروه زنان و زایمان در کرمان، ایران در خرداد 1398 انجام شد. بیماران مبتلا به زایمان زودرس، توکولیتیک و 12 میلی­گرم بتامتازون را در دو دوز طی 2 روز، به منظور بلوغ ریه­های جنین دریافت کردند. توقف زایمان زودرس به عنوان یک دوره 12 ساعته بدون انقباض پس از اتمام توکولیتیک در نظر گرفته شد. پس از قطع زایمان زودرس، بیماران به مدت 48 ساعت تحت نظر قرار گرفتند. پس از قطع موفقیت­آمیز درد زایمان، بیماران به دو گروه تقسیم شدند. در گروه A و B، بیماران به ترتیب 200 میلی­گرم کپسول لوتوژل خوراکی در روز و دوز هفتگی 250 میلی­گرم پرولوتون به صورت تزریق عضلانی دریافت کردند. درمان در هر دو گروه تا هفته 36 یا زایمان ادامه داشت. بیماران به صورت هفتگی و با تشخیص علائم زایمان زودرس پیگیری شدند. معاینه واژن توسط متخصص زنان و زایمان انجام شد.
نتایج: فراوانی زایمان زودرس در هر دو گروه یکسان بود. به همین ترتیب، در فاز نهفته (07/0 = p)، میانگین وزن هنگام تولد (17/0 = p) و فراوانی بستری شدن در بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان (58/0 = p) در دو گروه تفاوت معنی‌داری وجود نداشت.
نتیجه­ گیری: در نتایج به‌دست‌آمده از عوارض ارزیابی‌ شده در هر دو گروه تفاوتی وجود نداشت و هر دو دارو به طور مشابه به بهبود بارداری و عوارض دوران نوزادی ناشی از زایمان زودرس منجر شدند. استفاده از فرم خوراکی با اثرات مفید مشابه در این مطالعه مورد اشاره قرار گرفت که می­تواند راه حلی برای مشکلات ناشی از تزریق­های متعدد باشد که در تجویز تزریقی این دارو اجتناب ناپذیر است.
نوع مطالعه: Original Article |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به International Journal of Reproductive BioMedicine می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | International Journal of Reproductive BioMedicine

Designed & Developed by : Yektaweb