مقدمه: دو معیار متفاوت فاصله آنوژنیتال در مردان و زنان وجود دارد. فاصله آنوژنیتال به عنوان شاخصی از اختلال عملکرد آندروژن در دوران جنینی میباشد که پیامدهای نامطلوبی در بزرگسالی دارد. برخی از مطالعات ارتباط فاصله آنوژنیتال را به عنوان یک پیشبینیکننده در تشخیص و پیشآگهی بیماریها و اختلالات معرفی کردهاند.
هدف: هدف از این مطالعه مرور منظم و گردآوری آخرین شواهد در مورد ارتباط بین فاصله آنوژنیتال به عنوان یک رویکرد جدید برای پیشآگهی و تشخیص زودهنگام بیماریها میباشد.
مواد و روش ها: یک بررسی سیستماتیک از طریق medline با استفاده از PubMed, Scopus و ISI تا جولای 2021 و عبارات "فاصله آنوژنیتال، شاخص آنوژنیتال، فاصله ناهنجار تناسلی و غیرشاخص تناسلی" انجام شد. محدودیت زمانی در جستجوی منابع اعمال نشد.
نتایج: با بررسی مقالات بازیابی شده، 47 مطالعه مرتبط در این مرور سیستماتیک وارد شد. پس از بررسی شواهد موجود پیامدهای متفاوتی از جمله آندومتریوز، سرطان پروستات، سندرم تخمدان پلیکیستیک، پرولاپس اندام لگنی، هیپوسپادیاس و کریپتورکیدیسم، پارامترهای باروری و مایع منی، رشد و نمو و اختلالات مربوط به تخمدان و زنان در مطالعات مختلف مورد بررسی قرار گرفته بود. ارتباط منفی بین فاصله آنوژنیتال و آندومتریوز و هیپوسپادیاس و ارتباط مثبت بین فاصله آنوژنیتال و سرطان پروستات، سندرم تخمدان پلیکیستیک، جنسیت جنین پسر و پارامترهای باروری وجود داشت.
نتیجه گیری: استفاده از شاخصهای کمی مانند فاصله آنوژنیتال ممکن است ابزار بالینی مفیدی برای تشخیص بیماریها باشد. اگرچه بسیاری از مطالعات ارتباط بین فاصله آنوژنیتال و بیماریها را نشان دادهاند، اما برخی از عوامل از جمله روشهای مختلف اندازهگیری، ابزار اندازهگیری مختلف، سن و تعاریف مختلف فاصله آنوژنیتال میتوانند در تغییرات این فاصله دخیل باشند.