دوره 21، شماره 8 - ( 6-1402 )                   جلد 21 شماره 8 صفحات 618-599 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zamani P, Hemati Z, Kelishadi R, Kolahdozan S, Dianatinasab M, Keikha M. Association between anogenital distance as a noninvasive index in the diagnosis and prognosis of reproductive disorder: A systematic review. IJRM 2023; 21 (8) :599-618
URL: http://ijrm.ir/article-1-2472-fa.html
ارتباط بین فاصله آنوژنیتال به عنوان یک شاخص غیرتهاجمی در تشخیص و پیش آگهی اختلالات تولید مثل: یک مرور سیستماتیک. International Journal of Reproductive BioMedicine. 1402; 21 (8) :599-618

URL: http://ijrm.ir/article-1-2472-fa.html


چکیده:   (388 مشاهده)
مقدمه: دو معیار متفاوت فاصله آنوژنیتال در مردان و زنان وجود دارد. فاصله آنوژنیتال به عنوان شاخصی از اختلال عملکرد آندروژن در دوران جنینی می­باشد که پیامدهای نامطلوبی در بزرگسالی دارد. برخی از مطالعات ارتباط فاصله آنوژنیتال را به عنوان یک پیش­بینی­کننده در تشخیص و پیش­آگهی بیماری­ها و اختلالات معرفی کرده­اند.
هدف: هدف از این مطالعه مرور منظم و گردآوری آخرین شواهد در مورد ارتباط بین فاصله آنوژنیتال به عنوان یک رویکرد جدید برای پیش­آگهی و تشخیص زودهنگام بیماری­ها می­باشد.
مواد و روش ­ها: یک بررسی سیستماتیک از طریق medline با استفاده از PubMed, Scopus و ISI تا جولای 2021 و عبارات "فاصله آنوژنیتال، شاخص آنوژنیتال، فاصله ناهنجار تناسلی و غیرشاخص تناسلی" انجام شد. محدودیت زمانی در جستجوی منابع اعمال نشد.
نتایج: با بررسی مقالات بازیابی شده، 47 مطالعه مرتبط در این مرور سیستماتیک وارد شد. پس از بررسی شواهد موجود پیامدهای متفاوتی از جمله آندومتریوز، سرطان پروستات، سندرم تخمدان پلی­کیستیک، پرولاپس اندام لگنی، هیپوسپادیاس و کریپتورکیدیسم، پارامترهای باروری و مایع منی، رشد و نمو و اختلالات مربوط به تخمدان و زنان در مطالعات مختلف مورد بررسی قرار گرفته بود. ارتباط منفی بین فاصله آنوژنیتال و آندومتریوز و هیپوسپادیاس و ارتباط مثبت بین فاصله آنوژنیتال و سرطان پروستات، سندرم تخمدان پلی­کیستیک، جنسیت جنین پسر و پارامترهای باروری وجود داشت.
نتیجه­ گیری: استفاده از شاخص­های کمی مانند فاصله آنوژنیتال ممکن است ابزار بالینی مفیدی برای تشخیص بیماری­ها باشد. اگرچه بسیاری از مطالعات ارتباط بین فاصله آنوژنیتال و بیماری­ها را نشان داده­اند، اما برخی از عوامل از جمله روش­های مختلف اندازه­گیری، ابزار اندازه­گیری مختلف، سن و تعاریف مختلف فاصله آنوژنیتال می­توانند در تغییرات این فاصله دخیل باشند.
نوع مطالعه: Review article |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به International Journal of Reproductive BioMedicine می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | International Journal of Reproductive BioMedicine

Designed & Developed by : Yektaweb