مقدمه: پدیده ناباروری نه تنها بر فرآیندهای فیزیولوژیک، بلکه جنبههای روانی اجتماعی را نیز تحت تأثیر قرار میدهد. مشاوره جنسی میتواند رضایت جنسی و زناشویی را بهبود بخشد.
هدف: این مطالعه با هدف تعیین اثربخشی مشاوره سلامت جنسی مبتنی بر رویکرد ذهن آگاهی بر رضایت جنسی زنان نابارور انجام شد.
مواد و روش ها: این مطالعه از نوع نیمه تجربی بود. این مطالعه بر روی زنان نابارور مراجعهکننده به پژوهشکده طب تولیدمثل یزد انجام شد. چهلوچهار زن نابارور به دو گروه تقسیم شدند. گروه مداخله هشت جلسه مشاوره جنسی دریافت کردند. گروه کنترل مراقبتهای معمول را دریافت کردند. ابزار گردآوری دادهها پرسشنامه رضایت جنسی بود. برای تجزیه و تحلیل دادهها از آمار توصیفی، آزمونهای پارامتریک و تحلیل کوواریانس با استفاده از نرمافزار SPSS استفاده شد. سطح معنیداری 05/0 < p در نظر گرفته شد.
نتایج: میانگین سنی زنان 9/4 ± 05/30 سال، مدت ناباروری 27/4 ± 83/6 سال و میانگین مدت ازدواج 01/4 ± 3/8 سال بود. در ابتدا تفاوت آماری معنیداری بین دو گروه از نظر متغیرهای جمعیتشناختی و نمره رضایت جنسی وجود نداشت (05/0 > p). نمرات رضایت جنسی بلافاصله و یک ماه پس از مداخله نسبت به قبل از مداخله افزایش یافت و این تفاوت از نظر آماری معنیدار بود (001/0 < p). تفاوت نمره رضایت جنسی یک ماه پس از مداخله در گروه مداخله معنیدار نبود (21/0 = p) و نشاندهنده تداوم تغییرات در تأثیر مشاوره گروهی در زمان پیگیری است.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج این مطالعه به نظر میرسد برنامههای مشاوره سلامت جنسی ذهن آگاهی میتواند رضایت جنسی زنان نابارور را بهبود بخشد.