دوره 21، شماره 12 - ( 9-1402 )                   جلد 21 شماره 12 صفحات 994-985 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kristesashvili J, Kobaladze L, Chipashvili M, Jibladze A. Sex assignment and psychosexual peculiarities of individuals with different forms of androgen insensitivity syndrome: A qualitative study. IJRM 2023; 21 (12) :985-994
URL: http://ijrm.ir/article-1-2570-fa.html
تعیین جنسیت و ویژگی های روانی-جنسی افراد مبتلا به اشکال مختلف سندرم عدم حساسیت به آندروژن: یک مطالعه کیفی. International Journal of Reproductive BioMedicine. 1402; 21 (12) :985-994

URL: http://ijrm.ir/article-1-2570-fa.html


چکیده:   (398 مشاهده)
مقدمه: عدم تطابق بین جنسیت‌های کروموزومی، هورمونی و فنوتیپی در افراد مبتلا به سندرم عدم حساسیت آندروژنی (AIS) مشکلاتی را در تعیین جنسیت و شناسایی روانی‌ جنسی ایجاد می‌کند.
هدف: هدف از این مطالعه شناسایی ویژگی­های روانی جنسی و تعیین جنسیت افراد مبتلا به اشکال مختلف AIS بود.
مواد و روش­ها: در این مطالعه کیفی، 41 فرد بین 15 تا 31 سال مبتلا به AIS که بین سال‌های 2016 تا 2021 به مرکز پزشکی تولیدمثل یونیورس تفلیس، گرجستان مراجعه کرده بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. همه افراد تحت معاینات بالینی، جنسی، هورمونی، سونوگرافی و سیتوژنتیک قرار گرفتند. مصاحبه­های کامل و سوابق پزشکی جهت بررسی پروفایل­های روانی-جنسی و سابقه تعیین جنسیت مورد ارزیابی قرار گرفت.
نتایج: 32 نفر با فرم کاملAIS  (CAIS)، 8 نفر با فرم جزئی (PAIS) و یک نفر با فرم خفیف (MAIS) تشخیص داده شدند. افراد مبتلا به CAIS و PAIS در بدو تولد مورد ارزیابی قرار گرفته و به عنوان دختر بزرگ شده بودند. افراد مبتلا به CAIS و تمایل روانی-جنسی زنانه به دلیل آمنوره به ما ارجاع داده شده بودند. نوجوانان مبتلا به PAIS که به عنوان دختر بزرگ شده بودند به دلیل عضلانی شدن مردانه در بلوغ به ما مراجعه کرده بودند. یک فرد مبتلا به MAIS که در بدو تولد به عنوان پسر مورد ارزیابی قرار گرفته و بزرگ شده بود اندام تناسلی مردانه داشت. همه افراد مبتلا به AIS داده‌های هورمونی معمولی و کمپلکس کروموزومی جنسی برای مردان داشتند. 20 فرد فعال جنسی مبتلا به CAIS با مردان تماس جنسی آلت تناسلی و واژن داشتند. هیچ یک از افراد مبتلا به CAIS و PAIS پس از تشخیص، به تغییر جنسیت فکر نکردند، و فقط فرد مبتلا به MAIS تصمیم به تغییر جنسیت از مرد به زن گرفت.
نتیجه­گیری: شناسایی روانی-جنسی یک چالش مهم در مدیریت AIS است. تشخیص تغییرات روانی-جنسی در یک زن شرکت­کننده در مطالعه که برای MAIS غیرمعمول است، ممکن است با موزاییسم سوماتیک ژن گیرنده آندروژن همراه باشد.
نوع مطالعه: Original Article |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به International Journal of Reproductive BioMedicine می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | International Journal of Reproductive BioMedicine

Designed & Developed by : Yektaweb