Ethics code: IR.SSU.MEDICINE.REC.1398.303
Nafisi Moghadam R, Tamizi F, Razavi Ratki S K, Nafisi Moghadam A, Javaheri A, Namiranian N. Evaluation of diagnostic value of pelvic MRI in endometriosis in comparison with surgical findings: A cross-sectional study. IJRM 2024; 22 (1) :55-60
URL:
http://ijrm.ir/article-1-2589-fa.html
مقایسه دقت تشخیصی MRI لگن در اندومتریوز با یافته های جراحی: یک مطالعه مقطعی. International Journal of Reproductive BioMedicine. 1402; 22 (1) :55-60
URL: http://ijrm.ir/article-1-2589-fa.html
چکیده: (418 مشاهده)
مقدمه: اندومتریوز یک اختلال ژنیکولوژیک مولتیفوکال طی دوره باروری است. MRI یک روش تشخیصی ارزشمند برای بیماران اندومتریوز است که میتواند هم به تنهایی و هم به صورت همراه با TVS استفاده شود.
هدف: این مطالعه با هدف مقایسه دقت تشخیصی MRI لگن در اندومتریوز عمقی با یافتههای جراحی در بیماران مراجعهکننده به بیمارستان شهید صدوقی یزد در مدت یک سال انجام شد.
مواد و روش ها: این مطالعه مقطعی بر روی 40 زن مشکوک به اندومتریوز مراجعهکننده به بیمارستان شهید صدوقی یزد از آبان 1399 تا 1400 انجام شد. بیماران بر اساس علائم بالینی، سابقهی جراحی و یا درمان طبی به بخش رادیولوژی جهت مطالعات تکمیلی MRI ارجاع شدند. در نهایت پس از انجام اقدامات تشخیصی لاپاروسکوپیک، یافتههای مشاهده شده در MRI با نتایج پاتولوژیک لاپاروسکوپی مقایسه شد.
نتایج: بر اساس یافتههای تصویربرداری MRI و مقایسه آن با یافتههای لاپاروسکوپیک به عنوان استاندارد طلایی تشخیصی، MRI حساسیتی برابر با 8/94%، و اختصاصیتی برابر با 20% در ارتباط با ضایعات مرتبط با اندومتریوز داشت. همچنین ارزش اخباری مثبت (PPV) تصویربرداری MRI برابر با 2/90% و ارزش اخباری منفی (NPV) آن برابر با 3/33% است.
نتیجه گیری: با وجود تلاشهای مستمر برای بهبود روشهای تشخیصی و پیشنهادات جدید مانند اضافه کرده سکانس به مدالیتههای تشخیصی MRI، همچنان لاپاروسکوپی به عنوان بهترین و قابل اعتمادترین روش تشخیصی اندومتریوزیز قرار دارد.