مقدمه: با توجه به تغییرات قابل توجه در تشکیل خانواده از طریق روشهای اهدایی، ارائه سطح مطلوبی از مراقبت که بتواند پاسخگوی نیازهای مادران باردار شده با تخمک اهدایی باشد، برای ارتقای نقش مادری آنها کلیدی است. بنابراین شناخت نیازهای مادران باردار شده با تخمک اهدایی برای رفع نیازهای خاص آنها ضروری به نظر میرسد.
هدف: این مطالعه با هدف بررسی نیازهای زنان در مسیر مادر شدن از طریق تخمک اهدایی انجام شد.
مواد و روشها: در این مرور سیستماتیک که با استفاده از راهنمای مرور سیستماتیک به روش ترکیبی JBI (موسسه جوآنا بریگز) انجام شد، مطالعات کمی از نوع مشاهدهای کمی و مطالعات کیفی از طریق پایگاههای اطلاعاتی شامل PubMed، Web of Science، PsycINFO، کتابخانه Cochran و موتور جستجوی Google Scholar جستجو شدند. معیارهای خروج شامل نامه به سردبیر، تفسیر کامنتری، مقالات روزنامهها، مقالات فاقد متن کامل و چکیدههای ارائه شده در کنگرهها و روزنامهها بود. کلیه مقالات انگلیسی زبان مرتبط با نیازهای مادران باردار شده با تخمک اهدایی بدون محدودیت زمانی مورد بررسی قرار گرفت و مطالعات واجد شرایط به طور مستقل توسط دو محقق مورد ارزیابی نقادانه قرار گرفت و دادههای حاصل با استفاده از رویکرد تلفیقی همگرای JBI طبقهبندی شد.
نتایج: در مجموع 4649 مستند شناسایی شد که در نهایت 18 مقاله وارد فرایند مرور شدند. نیازهای مادران باردار شده با تخمک اهدایی زنان مشتمل بر 8 دسته نیاز بود: نیاز به خدمات ویژه در کلینیکهای باروری، نیاز به بهبود کیفیت مراقبت، نیاز به حمایت عاطفی و مشاوره روانشناختی، نیازهای اطلاعاتی، نیاز به حمایت مالی، نیاز به مشاوره افشاگری، نیازهای آموزشی و نیاز به حمایت اجتماعی فرهنگی و مذهبی.
نتیجهگیری: این مطالعه مروری بیانگر نیازهای مختلف مادران باردار شده با تخمک اهدایی است که میتوان از نتایج آن در طراحی دقیق برنامههای حمایتی برای این جمعیت آسیبپذیر استفاده نمود.