دوره 21، شماره 6 - ( 4-1402 )                   جلد 21 شماره 6 صفحات 462-451 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jafari H, Taghipour A, Ebrahimipour H, Latifnejad Roudsari R. Women’s needs in their journey towards motherhood via oocyte donation: A mixed methods systematic review. IJRM 2023; 21 (6) :451-462
URL: http://ijrm.ir/article-1-2630-fa.html
نیازهای زنان در سفر آنان به دنیای مادر شدن از طریق تخمک اهدایی: یک مرور سیستماتیک. International Journal of Reproductive BioMedicine. 1402; 21 (6) :451-462

URL: http://ijrm.ir/article-1-2630-fa.html


چکیده:   (661 مشاهده)
مقدمه: با توجه به تغییرات قابل توجه در تشکیل خانواده از طریق روش­های اهدایی، ارائه سطح مطلوبی از مراقبت که بتواند پاسخگوی نیازهای مادران باردار شده با تخمک اهدایی باشد، برای ارتقای نقش مادری آنها کلیدی است. بنابراین شناخت نیازهای مادران باردار شده با تخمک اهدایی برای رفع نیازهای خاص آنها ضروری به نظر می­رسد.
هدف: این مطالعه با هدف بررسی نیازهای زنان در مسیر مادر شدن از طریق تخمک اهدایی انجام شد.
مواد و روش­ها: در این مرور سیستماتیک که با استفاده از راهنمای مرور سیستماتیک به روش ترکیبی JBI (موسسه جوآنا بریگز) انجام شد، مطالعات کمی از نوع مشاهده‌ای کمی و مطالعات کیفی از طریق پایگاه‌های اطلاعاتی شامل PubMed، Web of Science، PsycINFO، کتابخانه Cochran و موتور جستجوی Google Scholar جستجو شدند. معیارهای خروج شامل نامه به سردبیر، تفسیر کامنتری، مقالات روزنامه­ها، مقالات فاقد متن کامل و چکیده­های ارائه شده در کنگره­ها و روزنامه­ها بود. کلیه مقالات انگلیسی زبان مرتبط با نیازهای مادران باردار شده با تخمک اهدایی بدون محدودیت زمانی مورد بررسی قرار گرفت و مطالعات واجد شرایط به طور مستقل توسط دو محقق مورد ارزیابی نقادانه قرار گرفت و داده‌های حاصل با استفاده از رویکرد تلفیقی همگرای JBI طبقه‌بندی شد.
نتایج: در مجموع 4649 مستند شناسایی شد که در نهایت 18 مقاله وارد فرایند مرور شدند. نیازهای مادران باردار شده با تخمک اهدایی زنان مشتمل بر 8 دسته نیاز بود: نیاز به خدمات ویژه در کلینیک­های باروری، نیاز به بهبود کیفیت مراقبت، نیاز به حمایت عاطفی و مشاوره روانشناختی، نیازهای اطلاعاتی، نیاز به حمایت مالی، نیاز به مشاوره افشاگری، نیازهای آموزشی و نیاز به حمایت اجتماعی فرهنگی و مذهبی.
نتیجه­گیری: این مطالعه مروری بیانگر نیازهای مختلف مادران باردار شده با تخمک اهدایی است که می‌توان از نتایج آن در طراحی دقیق برنامه‌های حمایتی برای این جمعیت آسیب‌پذیر استفاده نمود.
 
واژه‌های کلیدی: نیاز، زنان، تخمک اهدایی، مادری.
نوع مطالعه: Review article |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به International Journal of Reproductive BioMedicine می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | International Journal of Reproductive BioMedicine

Designed & Developed by : Yektaweb