دوره 21، شماره 9 - ( 6-1402 )                   جلد 21 شماره 9 صفحات 736-723 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Farajkhoda T, Kamali Zarch M, Najafihedeshi S. Strategies to meet marital intimacy needs in women infected with coronavirus 2019: A framework qualitative content analysis research. IJRM 2023; 21 (9) :723-736
URL: http://ijrm.ir/article-1-2749-fa.html
راهبردهای برآورده کردن نیازهای صمیمیت زناشویی در زنان مبتلا به بیماری کرونا: یک مطالعه تحلیل محتوای کیفی چهارچوبی. International Journal of Reproductive BioMedicine. 1402; 21 (9) :723-736

URL: http://ijrm.ir/article-1-2749-fa.html


چکیده:   (368 مشاهده)
مقدمه: جداسازی زنان مبتلا به بیماری کرونا از اعضای خانواده زندگی زناشویی را تحت تأثیر قرار می­دهد. از آنجا که زنان از نظر روانی در برابر اختلالات اضطرابی و افسردگی آسیب­پذیرتر هستند، زنان مبتلا ممکن است استرس بیشتری را در زمان بیماری به دلیل از دست دادن شغل و شرایط خاص سلامت باروری خود مانند بارداری، بچه­دار شدن یا شرایط پزشکی تجربه کنند. مطالعات کرونا بر صمیمیت جنسی متمرکز شده­اند، در حالی که مطالعات کیفی درباره ابعاد نیازهای صمیمیت زناشویی محدود است.
هدف: به دلیل محدود بودن مطالعات کیفی درباره نیازهای صمیمیت زناشویی این مطالعه با هدف راهبردهای برآورده کردن نیازهای صمیمیت زناشویی در زنان مبتلا به کرونا انجام شد.
مواد و روش ­ها: تجزیه و تحلیل محتوای کیفی چهارچوبی با مشارکت 13 مطلع کلیدی (سکس درمانگر، زوج درمانگر، روانشناس و مشاور مامایی) و 18 زن مبتلا به کرونا در یزد، ایران در مرداد ماه سال 1399 انجام شد که به صورت هدفمند انتخاب و با مصاحبه­های نیمه­ساختار یافته عمیق مصاحبه شدند.
نتایج: 3 طبقه اصلی شامل 1) تاب­آوری متقابل (زیر طبقات: 1. راهبردهای سازشی، 2. ارزش زندگی زناشویی، 3. حل تعارض مشفقانه)، 2) ارتباط مهارت-مندانه (زیر طبقات: 1. ابرازگری جنسی جرات­مندانه، 2. خودکارآمدی در ارتباط جسمانی از راه دور) و 3) هم­افزایی (زیر طبقات: 1. قاب­گیری مجدد نزدیکی معنوی، 2. توانمندسازی در خلاقیت زیبایی شناختی، 3. مدیریت عملکرد خانواده و 4. اولویت­بندی) بودند.
نتیجه­  گیری: یافته­ها نشان داد زوج درمانگران جنسی و ارایه­کنندگان خدمات سلامت و سیاست­گذاران نظام سلامت، لازم است بر استفاده بیشتر از روش­های ارتباطی دیجیتالی در این زوج­ها تأکید کنند. آموزش مهارت­هایی که بتواند خلاقیت و همدلی را در این زوج­ها افزایش دهد، زنان را قادر می­سازد تا بهتر بتوانند نیازهای مرتبط با سلامت روان، جنسی و باروری خود را برآورده نمایند که این امر می­تواند منجر به افزایش مسئولیت­پذیری و وفاداری همسر، و تداوم عملکرد خانواده شود. در زمان بحران انجام مشاوره در این زنان لازم است در برنامه درمانی و راهنماهای مراقبتی آن­ها لحاظ شود.
 
نوع مطالعه: Original Article |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به International Journal of Reproductive BioMedicine می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | International Journal of Reproductive BioMedicine

Designed & Developed by : Yektaweb