Al Saeghi S, Al-Mahrouqi T, AL-Khadhuri M, AL-Ghabshi R, AL-Sabti J, Jose S et al . Parental consanguinity and ovarian reserve: A retrospective cohort study. IJRM 2023; 21 (12) :1013-1020
URL:
http://ijrm.ir/article-1-3121-fa.html
چکیده: (319 مشاهده)
مقدمه: ناباروری یک مشکل اجتماعی و پزشکی بوده که حدود 10 تا 15% از زوجها را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار میدهد. خویشاوندی والدین به عنوان یک عامل مؤثر در کاهش ذخیره بارداری در نظر گرفته میشود. بر اساس دادههای مطالعه ملی عمان، ازدواجهای فامیلی، بهویژه ازدواجهای دختر عموی اول، در عمان بسیار رایج است.
هدف: این مطالعه با هدف تعیین اینکه آیا زنان متولد شده از والدین فامیل کاهش ذخیره تخمدانی دارند یا خیر انجام شد.
مواد و روش ها: این مطالعه کوهورت بر روی 414 زن با سن کمتر یا مساوی 39 سال تحت درمان ناباروری در بیمارستان دانشگاه سلطان قابوس و بیمارستان سلطنتی مسقط عمان از ژانویه 2019 تا دسامبر 2020 انجام شد. تمامی زنان شرکتکننده در مطالعه مصاحبه شدند و تاریخچه کامل شامل سابقه ازدواج فامیلی والدین به همراه معاینه فیزیکی ثبت شد. در روز 2 سیکل قاعدگی، غلظت سرمی هورمون محرک فولیکول (FSH)، هورمون لوتئینهکننده، استرادیول، پرولاکتین، هورمون محرک تیروئید، و هورمون ضد مولرین (AMH) اندازهگیری گردیدAMH . در صورت لزوم در روزهای دیگر چرخه نیز اندازهگیری شد. شمارش فولیکول آنترال (AFC) در روز 2 و 3 سیکل قاعدگی انجام شد.
نتایج: از 414 زن، خویشاوندی والدین در 2/40% از زوجها وجود داشت. زنان با AFC پایین، در 3/15% از گروه با خویشاوندی والدین مشاهده شد در حالیکه این عدد در گروه غیرفامیلی 0/13% بود. زنان با AMH پایین در حدود 15% از گروه با والدین فامیلی وجود داشتند، در مقایسه با 2/20% در گروه غیرفامیلی. سطوح بالای FSH به ترتیب در 5/6% و 2/4% از گروههای فامیلی و غیرفامیلی به ترتیب وجود داشت. تفاوت معنیداری در AFC با توجه به شاخص توده بدنی مشاهده نشد.
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که تفاوت آماری معنیداری در میزان ذخایر کم تخمدان (AFC، AMH و FSH) در زنانی که والدینشان ازدواج فامیلی داشتند، وجود ندارد.