دوره 22، شماره 1 - ( 11-1402 )                   جلد 22 شماره 1 صفحات 16-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.SSU.RSI.REC.1401.006


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fattahi Meybodi N, Eftekhar M, Gandom B. Intrauterine autologous platelet-rich plasma treatment in women with at least two implantation failures: A retrospective cohort study. IJRM 2024; 22 (1) :9-16
URL: http://ijrm.ir/article-1-3256-fa.html
درمان پلاسمای غنی از پلاکت اتولوگ داخل رحمی در زنان با حداقل دو شکست لانه-گزینی: یک مطالعه کوهورت گذشته نگر. International Journal of Reproductive BioMedicine. 1402; 22 (1) :9-16

URL: http://ijrm.ir/article-1-3256-fa.html


چکیده:   (387 مشاهده)
مقدمه: یافتن مؤثرترین راه برای بهبود میزان لانه­گزینی در زنانی که تحت درمان با تکنولوژی کمک باروری هستند هنوز یک چالش است.
هدف: این مطالعه با هدف ارزیابی پیامدهای حاملگی درمان با پلاسمای غنی از پلاکت داخل رحمی (PRP) در زنان با سابقه حداقل دو شکست لانه­گزینی انجام شد.
مواد و روش­ ها: در این مطالعه کوهورت گذشته‌نگر، داده‌های 852 زن کاندید انتقال جنین منجمد-ذوب شده از فروردین 1396 تا شهریور 1400 در پژوهشکده علوم تولید­مثل یزد ایران استخراج شد. از این تعداد، 432 مورد درمان PRP داخل رحمی 48 ساعت قبل از انتقال دریافت کردند (گروه PRP) و نتایج بارداری با 420 نفر (گروه کنترل) که درمان را قبل از انتقال دریافت نکردند مقایسه شد.
نتایج: پیامدهای حاملگی شامل میزان حاملگی شیمیایی،کلینیکی، بارداری در حال پیشرفت و تولد زنده در گروه PRP از نظر آماری تفاوت معنی‌دار داشت (001/0 > p). اگرچه هنگامی که بر اساس تاریخچه تعداد موارد شکست لانه­گزینی طبقه­بندی انجام شد، این بهبود قابل توجه در هر چهار مورد تنها در زنان با سابقه­ی حداقل دو شکست لانه­گزینی دیده شد. در زنان با سابقه تنها یک شکست لانه­گزینی، درمان با پی­آر­پی به طور قابل توجهی باعث بهبود حاملگی در حال پیشرفت و میزان تولد زنده شد (5/19%، 04/0 = p). همچنین، در زنانی که تخمک اهدایی دریافت کردند و شکست لانه­گزینی مکرر داشتند، PRP باعث بهبود بارداری شد. اما از نظر آماری معنی­دار نبود (15/0 = p).
نتیجه­ گیری: به نظر می‌رسد PRP در بهبود میزان بارداری در زنان با سابقه 2 یا بیشتر شکست لانه‌گزینی مؤثر بوده و همچنین افزایش نرخ تولد زنده را در بیمارانی که تنها یک بار لانه‌گزینی ناموفق داشتند نشان می‌دهد.
نوع مطالعه: Original Article |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به International Journal of Reproductive BioMedicine می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | International Journal of Reproductive BioMedicine

Designed & Developed by : Yektaweb