Ethics code: IR.SBMU.RETECH.REC.1401.897
Salehpour S, Kazemi M, Hosseini S, Hajizadeh N, Karimi B, Abbasi H, et al . Drug-free in vitro activation and autologous transplantation in infertile women with diminished ovarian reserve: An experimental pilot study. IJRM 2024; 22 (6) :425-432
URL:
http://ijrm.ir/article-1-3296-fa.html
فعال سازی آزمایشگاهی بدون دارو و پیوند اتولوگ در زنان نابارور با کاهش ذخیره تخمدان: یک مطالعه ی تجربی پیلوت. International Journal of Reproductive BioMedicine. 1403; 22 (6) :425-432
URL: http://ijrm.ir/article-1-3296-fa.html
چکیده: (380 مشاهده)
مقدمه: پاسخ ضعیف تخمدان و کاهش ذخایر تخمدانی (DOR) به طور قابل توجهی در ناباروری زنان نقش دارد. راههای درمانی مختلفی برای افزایش رشد فولیکولی و بهبود نتایج بارداری در این بیماران انجام شده است.
هدف: این مطالعه با هدف بررسی اثربخشی روش فعالسازی بدون دارو در شرایط آزمایشگاهی رزرو تخمدان و نتایج چرخه تحریک لقاح آزمایشگاهی در بیماران DOR مراجعهکننده به مرکز ناباروری طالقانی انجام شد.
مواد و روش ها: این مرحله مقدماتی از یک مطالعه پایلوت تجربی به بررسی تأثیر فعالسازی آزمایشگاهی (IVA) بر رزرو تخمدان و پیامدهای لقاح آزمایشگاهی در 10 زن نابارور با DOR در مرکز ناباروری طالقانی تهران از اردیبهشت تا شهریور ماه سال 1402 پرداخت. شرکتکنندگان تحت عمل جراحی لاپاراسکوپی قرار گرفتند که شامل برداشتن بخشی از یک تخمدان، انتقال فوری به آزمایشگاه، تشریح به مکعبهای کوچک و سپس کاشت مجدد در تخمدان بیمار بود. پیامدهای اولیه شامل تعداد تخمکهای بازیابی شده، تعداد تخمکهایی که به متافاز میرسند، و پیامدهای ثانویه تعداد و کیفیت جنینهای منتقلشده، میزان لانهگزینی و وقوع حاملگی بالینی بود.
نتایج: این مطالعه افزایش معنیداری را در تعداد فولیکول آنترال قبل و بعد از IVA نشان داد (033/0 =p ). قبل از IVA، سطح متوسط استرادیول (0/57) 5/93 بود که پس از IVA به (0/35) 0/79 کاهش یافت که نشاندهنده تفاوت آماری معنیدار است. به طور متوسط (8/0) 3/2 تخمک بازیابی شد که از میان آنها (7/0) 5/1 تخمک متافاز II بود. میزان بارداری مشاهده شده در بین دو بیمار 2/22% بود.
نتیجه گیری: مطالعه حاضر نشان میدهد که IVA ممکن است اثرات مطلوبی بر رشد فولیکولی و پیامدهای بارداری در زنان مبتلا به DOR داشته باشد.