دوره 22، شماره 4 - ( 1-1403 )                   جلد 22 شماره 4 صفحات 328-323 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Anbari F, Khalili M A, Vatanparast M, Haghdani S, Eftekhar M. The report of ovarian tissue transplant in Iran: A case report. IJRM 2024; 22 (4) :323-328
URL: http://ijrm.ir/article-1-3320-fa.html
گزارش یک پیوند بافت تخمدان در ایران: یک مطالعه موردی. International Journal of Reproductive BioMedicine. 1403; 22 (4) :323-328

URL: http://ijrm.ir/article-1-3320-fa.html


چکیده:   (388 مشاهده)
مقدمه: روش­های درمان‌ سرطان مانند شیمی ‌درمانی و پرتو درمانی احتمال ایجاد ناکارامدی تخمدان را افزایش می‌دهند. پیوند بافت تخمدان گزینه‌ای مؤثر برای حفظ باروری می­باشد. هدف ما گزارش انجام پیوند بافت تخمدان در یک مورد سرطان لوسمی با استفاده از روش انجماد شیشه­ای می‌باشد.
مورد: بیمار یک زن 28 ساله بود که از لوسمی رنج می‌برد. بیوپسی تخمدان توسط جراحی لاپاروسکوپی انجام شد و به آزمایشگاه حفظ باروری در دمای 4 درجه سانتیگراد طی 1-2 ساعت منتقل شد. قشر تخمدان از مدولای تخمدان جدا شد و نوارهای تخمدان با استفاده از روش انجماد شیشه­ای فریز شدند. در این روش از محلول‌های متعادل­کننده و انجماد شیشه­ای شامل محیط پایه Medium-199 تقویت‌شده با 20% سرم و اتیلن گلیکول و دی‌متیل سولفوکسید با غلظت‌های 5/7% و 20% به ترتیب استفاده شد. قبل از انجام پیوند بافت تخمدان، تراکم بافت و تعداد فولیکول با استفاده از غشای کوریوالانتوئیک جوجه و بررسی هیستولوژیک ارزیابی شدند. پس از رهایی کامل از بیماری، ابتدا بافت­های گرم شده، به یکدیگر دوخته شدند و در محل باقیمانده­ی تخمدان در سمت راست پیوند گردید. در سمت چپ، تخمدان به‌طور کامل برداشته شده بود، برای همین، 2 نوار بافتی در حفره صفاقی قرار گرفتند. سطوح AMH، FSH و LH قبل از انجام پیوند به ترتیب 1/0 نانوگرم بر میلی‌لیتر، 5/36 میکرویونیت بر میلی‌لیتر و 8/19 میکرویونیت بر میلی‌لیتر بودند. در طول دوره پیگیری 6 ماهه، سطح AMH به 9/0 افزایش یافت و سپس سطوح FSH و LH به ترتیب به‌طور چشمگیری کاهش یافته و به 47/17 میکرویونیت بر میلی‌لیتر و 71/6 میکرویونیت بر میلی‌لیتر رسید. همچنین، بیمار دارای 3 دوره پریود منظم بود.
نتیجه­ گیری: پروفایل هورمونی مناسبی و بازیابی چرخه قاعدگی ممکن است نشان­دهنده پیوند موفقیت­آمیز باشد. تحقیقات بیشتر برای دستیابی به نتایج بالینی موفق مورد نیاز است.
نوع مطالعه: Case Report |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به International Journal of Reproductive BioMedicine می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | International Journal of Reproductive BioMedicine

Designed & Developed by : Yektaweb