Ethics code: IR.TUMS.MEDICINE.REC.1400.693
Sarmadi S, Mirzaian E, Nili F, Khalafrezaei F. Placental pathological findings and their association with maternal and fetal clinical outcomes: A cross-sectional study. IJRM 2024; 22 (10) :771-780
URL:
http://ijrm.ir/article-1-3325-fa.html
یافتههای پاتولوژیک جفت و ارتباط آن با پیامدهای بالینی مادر و جنین: یک مطالعه مقطعی. International Journal of Reproductive BioMedicine. 1403; 22 (10) :771-780
URL: http://ijrm.ir/article-1-3325-fa.html
چکیده: (215 مشاهده)
مقدمه: وقوع تغییرات پاتولوژیک جفتی در بسیاری از موارد حاملگی به ویژه در موارد حاملگیهای پرخطر و یا همراه با موربیدیتیهای مادری و نوزادی گزارش شدهاند.
هدف: این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین یافتههای هیستوپاتولوژیک جفت و پیامدهای بالینی مادر و جنین و همچنین تعیین ارتباط بین بیماریهای زمینهای مادر و ضایعات پاتولوژیک جفت انجام شد.
مواد و روش ها: در این مطالعه تعداد 250 نمونه جفت مورد بررسی قرار گرفت. اسلایدها و بلوکهای پارافینی از بایگانی بخش پاتولوژی بیمارستانهای شریعتی و یاس خارج شده و یافتههای هیستوپاتولوژیک جفت در ارتباط با یافتههای بالینی مادر و جنین مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نتایج: میانگین سنی زنان باردار 84/31 سال بود. میانگین سن بارداری در بدو تولد 28 هفته بود. شایعترین تغییرات پاتولوژیک جفت شامل مالپرفیوژن عروق مادری جفت در 6/59% موارد بود. وجود NRBC در عروق خونی بندناف در 4/16% موارد دیده شد. وجود مالپرفیوژن عروق جنینی با بروز IUFD مرتبط بود. وقوع عفونتهای جفتی مرتبط با مادر با افزایش بروز PROM در رابطه بود. همچنین، دو عارضه مالپرفیوژن عروق مادری جفت (MVM) و همچنین بروز NRBC در عروق خونی بندناف هر دو با بروز پرهاکلامپسی و وضعیت پرهترم نوزاد ارتباط داشتند. به علاوه، وجود سابقهی بدخیمی در مادر با دو پاتولوژی جفتی انفارکت جفتی و NRBC در عروق خونی بندناف در ارتباط بود.
نتیجه گیری: یافتههای این مطالعه بر اهمیت ارزیابی یافتههای هیستوپاتولوژیک جفت در ارتباط با پیامدهای بالینی مادر و جنین تأکید میکند. بنابراین، شناخت تغییرات پاتولوژیک جفت، در پیشبینی و پیشگیری از عوارض در بارداریهای بعدی بسیار مهم خواهد بود.