دوره 23، شماره 2 - ( 12-1403 )                   جلد 23 شماره 2 صفحات 130-111 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Keshari J R, Prakash P, Sinha S R, Prakash P, Rani K, Aziz T et al . Diagnostic potential of cell-free fetal nucleic acids in predicting pregnancy complications: A systematic review and meta-analysis on trisomy, pre-eclampsia, and gestational diabetes. IJRM 2025; 23 (2) :111-130
URL: http://ijrm.ir/article-1-3340-fa.html
پتانسیل تشخیصی اسیدهای نوکلئیک جنینی بدون سلول در پیش‌بینی عوارض بارداری: یک مرور سیستماتیک و متاآنالیز بر روی تریزومی، پره‌اکلامپسی و دیابت بارداری. International Journal of Reproductive BioMedicine. 1403; 23 (2) :111-130

URL: http://ijrm.ir/article-1-3340-fa.html


چکیده:   (389 مشاهده)
مقدمه: مطالعات اخیر ارتباط بین افزایش اسید­نوکلئیک جنینی بدون سلول (cff) در خون مادر و مشکلات بارداری مانند از دست دادن جنین، پره­اکلامپسی، محدودیت رشد و زایمان زودرس را نشان می­دهد.
هدف: این مقاله نقش اسیدهای نوکلئیک cff را به عنوان نشانگرهای تشخیصی بالقوه برای پیش‌بینی و نظارت بر پیشرفت عوارض شدید مرتبط با بارداری ارزیابی می‌کند.
مواد و روش ­ها: در این مرور سیستماتیک و متاآنالیز، پایگاه‌های اطلاعاتی مختلفی جستجو شد. مقاله‌های اصیل که در مورد نقش اسیدهای نوکلئیک cff در پیش‌بینی عوارض بارداری انجام شده بود، انتخاب گردید. برای تجزیه و تحلیل ناهمگنی و سوگیری انتشار به ترتیب از آزمون I square و funnel plot استفاده شد. کیفیت مطالعات با استفاده از چک لیست­های ارزیابی انتقادی برای مطالعات که توسط مؤسسه جوانا بریگز ایجاد شده بود ارزیابی شد.
نتایج: 70 مقاله برای تحلیل کیفی نهایی که بین سال­های 2010 تا 2023 منتشر شده و اکثر مطالعات در ایالات متحده آمریکا و چین انجام شده بود انتخاب شد. اکثر مطالعات بر روی مقدار cff-DNA (40 = n)، و بقیه بر روی microRNA (18 = n)، پیام­رسان RNA (11 = n)، و RNA بدون سلول (1 = n) انجام شده بود. حساسیت ترکیبی اسیدهای نوکلئیک cff برای تشخیص تریزومی 9/90 (%100-9/80 :CI 95%) بود. سطح MicroRNA در شرکت‌کنندگان مبتلا به دیابت بارداری با میانگین استاندارد شده 22/1 (34/3-90/0- :CI %95) به طور قابل توجهی افزایش یافته بود.
نتیجه­ گیری: اسیدهای نوکلئیک جنین می‌تواند یک تشخیص غیرتهاجمی دقیق برای پیش‌بینی عوارض جدی دوران بارداری باشد.
 
نوع مطالعه: Review article |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به International Journal of Reproductive BioMedicine می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | International Journal of Reproductive BioMedicine

Designed & Developed by : Yektaweb