دوره 23، شماره 2 - ( 12-1403 )                   جلد 23 شماره 2 صفحات 216-207 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: 0701-PF-2020M26


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jwad M A, Hussein Khaleefah M, Abd AlFattah Naser R. Impact of ovarian hyperstimulation syndrome on intracytoplasmic sperm injection outcomes in poly-cystic ovarian syndrome women: A cross-sectional study. IJRM 2025; 23 (2) :207-216
URL: http://ijrm.ir/article-1-3369-fa.html
تأثیر سندرم تحریک بیش از حد تخمدان بر پیامدهای تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک: یک مطالعه مقطعی. International Journal of Reproductive BioMedicine. 1403; 23 (2) :207-216

URL: http://ijrm.ir/article-1-3369-fa.html


چکیده:   (39 مشاهده)
مقدمه: سندرم تخمدان پلی­کیستیک (PCOS) یک اختلال پیچیده است که سیستم غدد درون­ریز، متابولیک و تولید­مثل را تحت تأثیر قرار می­دهد. در حالی که تحریک بیش از حد تخمدان کنترل شده می­تواند تعداد تخمک­های بازیابی شده را افزایش و تعداد جنین­های با کیفیت را بهبود بخشد، ممکن است بر بلوغ تخمک، کیفیت جنین، پذیرش آندومتر و نتایج بارداری تأثیر منفی بگذارد.
هدف: این مطالعه با هدف بررسی اینکه آیا سندرم تحریک بیش از حد تخمدان (OHSS) اثرات منفی بر پیامدهای تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم در نمونه‌ای از زنان PCOS دارد یا خیر انجام شد.
مواد و روش ­ها: در این مطالعه مقطعی، داده‌های 84 زن مبتلا به PCOS که در فاصله زمانی بین ژانویه 2020 تا دسامبر 2023 به بخش ناباروری مؤسسه عالی تشخیص ناباروری و کمک باروری بغداد عراق مراجعه کرده بودند بررسی شد. این زنان تحت درمان تحریک تخمدانی کنترل‌شده با استفاده از سیکل‌های تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم تحت درمان با پروتکل آنتاگونیست انعطاف‌پذیر قرار گرفته بودند. شرکت­کنندگان پس از انجام پروتکل تحریک بیش از حد تخمدان کنترل شده به 2 گروه تقسیم شدند: PCOS باOHSS  (54 = n) و PCOS بدونOHSS  (30 = n). دوز بر اساس سن، شاخص توده بدن، و پاسخ به چرخه­های تحریک قبلی، در صورت وجود، تنظیم شد. ماشه با استفاده از دکاپپتیل 2/0 میلی­گرم به تنهایی یا در ترکیب با گنادوتروپین جفتی انسانی نوترکیب، بسته به سطح استرادیول در زمان ماشه، تجویز شد.
نتایج: تفاوت­های معنی‌داری در مورد طول مدت تحریک (005/0 = p)، بازده تخمک (001/0 = p)، تخمک‌های بالغ (001/0 = p)، و تخمک‌های بارور شده (036/0 = p) مشاهده شد. با این حال، نه در تعداد جنین با کیفیت خوب (52/0 = p) و نه در میزان بارداری (54/0 = p) پس از انتقال جنین تازه و منجمد بین دو گروه تفاوت معنی‌داری مشاهده نشد.
نتیجه­ گیری: OHSS بر کیفیت جنین یا میزان بارداری در زنان PCOS تأثیری ندارد.
نوع مطالعه: Original Article |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به International Journal of Reproductive BioMedicine می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | International Journal of Reproductive BioMedicine

Designed & Developed by : Yektaweb