دوره 17، شماره 12 - ( 9-1398 )                   جلد 17 شماره 12 صفحات 934-929 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bagchi B, Chatterjee S, Gon Chowdhury R. Role of latent female genital tuberculosis in recurrent early pregnancy loss: A retrospective analysis. IJRM 2019; 17 (12) :929-934
URL: http://ijrm.ir/article-1-1415-fa.html
نقش توبرکولوز پنهان دستگاه تناسلی زنان در سقط زودرس مکرر: یک مطالعه گذشته نگر. International Journal of Reproductive BioMedicine. 1398; 17 (12) :929-934

URL: http://ijrm.ir/article-1-1415-fa.html


چکیده:   (3167 مشاهده)
مقدمه: توبرکولوز پنهان دستگاه تناسلی زنان یا هجوم توبرکولار در آسیای جنوب شرقی شایع است و در ضمن وجود باسیل توبرکولار در دستگاه تناسلی یک فاکتور مهم در بروز مشکلات باروری می­باشد. یک آندومتر نارس قابلیت دریافت جنین را نداشته و لذا لانه­گزینی صورت نگرفته یا اینکه در صورت لانه­گزینی جنین در ماه­های اولیه پس­زده شده و این امر همراه با عوامل دیگر منجر به سقط­های مکرر می­شود.
هدف: جهت تشخیص علل زمینه­ای سقط مکرر علاوه بر علل ثابت شده همانند اختلالات رحم، ترومبوفیلیا، ناهنجاری­های کروموزومی و غیره.
مواد و روش ­ها: 317 زن با سقط مکرر در مدت 60 ماه از ژانویه 2014 تا دسامبر 2018 در کلینیک ناباروری کلکته مورد مطالعه قرار گرفتند. آنها به سه گروه آ و ب و ث تقسیم شده و تحت آزمایشات روتین قرار گرفتند. برای تمام مراجعین PCR بر روی ترشحات آندومتر انجام شد.
نتایج: بیماران با توبرکولوز پنهان دستگاه تناسلی (گروه آ)، بیماران با توبرکولوز پنهان دستگاه تناسلی به همراه عوامل دیگر (گروه ب)، و بیماران با علل دیگر سقط مکرر به غیر از توبرکولوز پنهان دستگاه تناسلی (گروه ث)، به ترتیب 4/34%، 3/42% و 3/23% مراجعین را تشکیل می­دادند. حدود 36/29%، 01/47% و 62/21% از بیماران به ترتیب در گروه­های آ و ب و ث حامله شدند. میزان سقط در دو گروه آ و ب که مبتلا به توبرکولوز پنهان دستگاه تناسلی بودند بالا بود در حالیکه تولد زنده در گروه ث که توبرکولوز پنهان دستگاه تناسلی نداشتند بالاتر بود (75%). 
نتیجه ­گیری: توبرکولوز پنهان دستگاه تناسلی همانطور که در مطالعه ما نشان داده شد بعنوان یک عامل مهم سقط مکرر در خانم­های با سقط­های با علت نامشخص مطرح است. این عفونت باید در مراحل اولیه درمان شود تا جلو آسیب به ارگان­های لگنی گرفته شده و از باروری زنان محافظت گردد.
نوع مطالعه: Original Article |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به International Journal of Reproductive BioMedicine می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | International Journal of Reproductive BioMedicine

Designed & Developed by : Yektaweb