Bagchi B, Chatterjee S, Gon Chowdhury R. Role of latent female genital tuberculosis in recurrent early pregnancy loss: A retrospective analysis. IJRM 2019; 17 (12) :929-934
URL:
http://ijrm.ir/article-1-1415-fa.html
نقش توبرکولوز پنهان دستگاه تناسلی زنان در سقط زودرس مکرر: یک مطالعه گذشته نگر. International Journal of Reproductive BioMedicine. 1398; 17 (12) :929-934
URL: http://ijrm.ir/article-1-1415-fa.html
چکیده: (3167 مشاهده)
مقدمه: توبرکولوز پنهان دستگاه تناسلی زنان یا هجوم توبرکولار در آسیای جنوب شرقی شایع است و در ضمن وجود باسیل توبرکولار در دستگاه تناسلی یک فاکتور مهم در بروز مشکلات باروری میباشد. یک آندومتر نارس قابلیت دریافت جنین را نداشته و لذا لانهگزینی صورت نگرفته یا اینکه در صورت لانهگزینی جنین در ماههای اولیه پسزده شده و این امر همراه با عوامل دیگر منجر به سقطهای مکرر میشود.
هدف: جهت تشخیص علل زمینهای سقط مکرر علاوه بر علل ثابت شده همانند اختلالات رحم، ترومبوفیلیا، ناهنجاریهای کروموزومی و غیره.
مواد و روش ها: 317 زن با سقط مکرر در مدت 60 ماه از ژانویه 2014 تا دسامبر 2018 در کلینیک ناباروری کلکته مورد مطالعه قرار گرفتند. آنها به سه گروه آ و ب و ث تقسیم شده و تحت آزمایشات روتین قرار گرفتند. برای تمام مراجعین PCR بر روی ترشحات آندومتر انجام شد.
نتایج: بیماران با توبرکولوز پنهان دستگاه تناسلی (گروه آ)، بیماران با توبرکولوز پنهان دستگاه تناسلی به همراه عوامل دیگر (گروه ب)، و بیماران با علل دیگر سقط مکرر به غیر از توبرکولوز پنهان دستگاه تناسلی (گروه ث)، به ترتیب 4/34%، 3/42% و 3/23% مراجعین را تشکیل میدادند. حدود 36/29%، 01/47% و 62/21% از بیماران به ترتیب در گروههای آ و ب و ث حامله شدند. میزان سقط در دو گروه آ و ب که مبتلا به توبرکولوز پنهان دستگاه تناسلی بودند بالا بود در حالیکه تولد زنده در گروه ث که توبرکولوز پنهان دستگاه تناسلی نداشتند بالاتر بود (75%).
نتیجه گیری: توبرکولوز پنهان دستگاه تناسلی همانطور که در مطالعه ما نشان داده شد بعنوان یک عامل مهم سقط مکرر در خانمهای با سقطهای با علت نامشخص مطرح است. این عفونت باید در مراحل اولیه درمان شود تا جلو آسیب به ارگانهای لگنی گرفته شده و از باروری زنان محافظت گردد.