دوره 18، شماره 8 - ( 5-1399 )                   جلد 18 شماره 8 صفحات 650-637 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ashkar F, Eftekhari M H, Tanideh N, Koohpeyma F, Mokhtari M, Irajie K et al . Effect of hydroalcoholic extract of Berberis integerrima and resveratrol on ovarian morphology and biochemical parameters in Letrozole-induced polycystic ovary syndrome rat model: An experimental study. IJRM 2020; 18 (8) :637-650
URL: http://ijrm.ir/article-1-1486-fa.html
اثر عصاره هیدروالکلی زرشک و رزوراترول بر مورفولوژی تخمدان و پارامترهای بیوشیمیایی در رت های مبتلا شده به سندروم تخمدان پلی کیستیک به وسیله لتروزول. International Journal of Reproductive BioMedicine. 1399; 18 (8) :637-650

URL: http://ijrm.ir/article-1-1486-fa.html


چکیده:   (2731 مشاهده)
مقدمه: رزوراترول و زرشک به عنوان آنتی اکسیدان­های طبیعی و تنظیم­کننده­های متابولیسم انسانی شناخته شده­اند. ولی اثرات رزوراترول و زرشک بر مورفولوژی تخمدان در سندروم تخمدان پلی­کیستیک ناشناخته است.
هدف: این مطالعه قصد دارد که اثر عصاره هیدروالکلی زرشک در ترکیب با زروراترول بر پارامترهای بیوشیمیایی و مورفولوژی تخمدان در رت­های بالغ مبتلا به سندروم تخمدان پلی­کیستیک به وسیله لتروزول بررسی کند.
مواد و روش­ها: 70 رت ماده از نژاد Sprague-Dawley با سن 12-10 هفته و وزن 20±200 به صورت تصادفی به 7 گروه تقسیم شدند. گروه اول: نرمال، گروه دوم: شم، گروه سوم: رت­های مبتلا به سندروم تخمدان پلی­کیستیک که به صورت دهانی 1 سی­سی نرمال سالین دریافت کردند، گروه چهارم: رت­های مبتلا به سندروم که به صورت دهانی 150 میلی­گرم بر کیلوگرم وزن، متفورمین دریافت می­کردند، گروه پنجم: رت­های مبتلا به سندروم که به صورت دهانی 20  میلی­گرم بر کیلوگرم وزن، رزوراترول دریافت می­کردند، گروه ششم: رت­های مبتلا به سندروم که به صورت دهانی 3 گرم بر کیلوگرم وزن، زرشک دریافت     می­کردند، گروه هفتم: رت­های مبتلا به سندروم که به صورت دهانی 3 گرم بر کیلوگرم وزن، زرشک و 20 میلی­گرم بر کیلوگرم وزن، رزوراترول دریافت می­کردند.
نتایج: رزوراترول به تنهایی یا با ترکیب با زرشک در رت­ها منجر به کاهش معناداری در LDL ,TG ,MDA و TNFα شد در حالی که درمان با زرشک، رزوراترول، ترکیب زرشک و رزوراترول و متفورمین منجر به افزایش معناداری در SOD ,TAC و HDL شد.
نتیجه­ گیری: رزوراترول، زرشک و ترکیب آنها به عنوان ترکیبات طبیعی با عوارض جانبی کمتر ممکن است بتوانند به عنوان درمان جایگزین در سندروم تخمدان پلی­کیستیک استفاده شود.
نوع مطالعه: Original Article |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به International Journal of Reproductive BioMedicine می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | International Journal of Reproductive BioMedicine

Designed & Developed by : Yektaweb