دوره 19، شماره 11 - ( 9-1400 )                   جلد 19 شماره 11 صفحات 958-951 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ezeanya-Bakpa C C, Agbakoba N R, Oguejiofor C B, Enweani-Nwokelo I B. Sequence analysis reveals asymptomatic infection with Mycoplasma hominis and Ureaplasma urealyticum possibly leads to infertility in females: A cross-sectional study. IJRM 2021; 19 (11) :951-958
URL: http://ijrm.ir/article-1-1828-fa.html
تجزیه و تحلیل توالی نشان دهنده نقش احتمالی عفونت بدون علامت با مایکوپلاسما هومینیس و اوره آپلاسما اوره لیتیکوم در ناباروری زنان می باشد: یک مطالعه مقطعی. International Journal of Reproductive BioMedicine. 1400; 19 (11) :951-958

URL: http://ijrm.ir/article-1-1828-fa.html


چکیده:   (1737 مشاهده)
مقدمه: شواهد ژنتیکی مبنی بر ارتباط عفونت بدون علامت مایکوپلاسما هومینیس و اوره آپلاسما اوره لیتیکوم با ناباروری در زنان به علت عدم استفاده از روش‌های مولکولی دقیق وجود ندارد.
هدف: این مطالعه با هدف بررسی وجود M. hominis و U. urealyticum در دستگاه تناسلی زنان مبتلا به عفونت بدون علامت و ناباروری و همچنین تعیین ارتباط ژنتیکی آن­ها انجام شد.
مواد و روش ­ها: گروه مورد مطالعه شامل 100 زن بدون علامت و 31 زن با تشخیص ناباروری بود. تعیین توالی ژن 16S rRNA به دنبال استخراج DNA   به­طور مستقیم از سواب­های داخل دهانه رحم انجام شد. تجزیه و تحلیل فیلوژنتیک ارتباط ژنتیکی بین عفونت­های هر دو گروه را نشان داد.
نتایج: در زنان بدون علامت، M. hominis و U. urealyticum به ترتیب با شیوع 8% و 2% تشخیص داده شد. در بین زنان مبتلا به ناباروری، شیوع M. hominis و U. urealyticum به ترتیب 45/6% و 23/3% بود. در هر دو گروه شیوع M. hominis به­طور قابل توجهی بیشتر بود. تجزیه و تحلیل فیلوژنتیک سه خوشه مجزا را در هر دو گروه نشان داد: دو خوشه با گونه­های از قبل مشخص شده M. hominis وUreaplasma  (6/28% از گونه­های کلی مایکوپلاسما) و یک خوشه مجزا که با U. urealyticum همسان شده بودند. علاوه بر این، همه موارد M. hominis از زنان بدون علامت به­طور قابل توجهی با ناباروری بر خلاف U. urealyticum خوشه شدند. خوشه M. hominis به­طور قابل توجهی به دو سویه از چین مرتبط بود.
نتیجه ­گیری: آنالیز توالی مایکوپلاسما و اوره پلاسما در دستگاه تناسلی زنان بدون علامت و نابارور ارتباط معنی­داری را نشان داد. بنابراین، مهم است که آن­ها را به عنوان عوامل اتیولوژیک احتمالی ناباروری و عفونت تناسلی در نظر بگیریم، به­ویژه زمانی که علت ناباروری ناشناخته باشد.
 
نوع مطالعه: Original Article |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به International Journal of Reproductive BioMedicine می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | International Journal of Reproductive BioMedicine

Designed & Developed by : Yektaweb