دوره 18، شماره 11 - ( 9-1399 )                   جلد 18 شماره 11 صفحات 950-943 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


چکیده:   (1773 مشاهده)
مقدمه: بافت آندومتر انسان، با توانایی بازسازی متوالی، که هر ماهه تحت تأثیر تغییرات هورمونی برای آماده­سازی جهت لانه­گزینی می­باشد، حضور سلول­هایی را در لایه­ی قاعده­ای آندومتر تحت عنوان سلول­های بنیادی، تأیید می­نماید.
هدف: در مطالعه­ی پیشین، جداسازی و کشت سلول­های شبه مزانشیمی از آندومتر انسان را گزارش کردیم. در این مطالعه به بررسی مشخصه­های بیولوژیکی و بنیادی این سلول­ها پرداخته شده است.
مواد و روش ­ها: شناسایی سلول­های بنیادی/استرمایی مزانشیمی یزد مشتق از بافت آندومتر انسانی با استفاده از تکنیک رنگ­آمیزی ایمونوفلورسنت برای مارکرهای CD105, VIMENTIN و FIBRONECTIN و تکنیک RT-PCR برای ژن­هایCD166, CD10, CD105, VIMENTIN, FIBRONECTIN, MHCI, CD14, MHCII انجام پذیرفت. تکنیک FACS نیز برای مارکرهای CD44, CD73, CD90 و CD105 انجام گرفت. همچنین، توانایی تمایز سلول­های بنیادی/استرمایی مزانشیمی یزد مشتق از بافت آندومتر انسانی به استخوان و چربی از طریق رنگ آمیزی­های Alizarin Red و Oil red صورت پذیرفت.
نتایج: سلول­های بنیادی/استرمایی مزانشیمی یزد مشتق از بافت آندومتر انسانی مارکرهای ,CD105, VIMENTIN FIBRONECTIN CD44, CD73, CD90 را بیان کرد. همچنین ژن­های CD166, CD10, CD105, VIMENTIN, FIBRONECTIN, MHCI, را نیز بیان کردند، در حالیکه ژن­های CD14, MHCII مشاهده نشد. علاوه بر این، توانایی تمایز سلول­های بنیادی/استرمایی مزانشیمی یزد مشتق از بافت آندومتر انسانی از طریق      رنگ­آمیزی Alizarin و Oil red نیز تأیید شد.
نتیجه­ گیری: در نتیجه، داده­های ما، گزارشات مطالعات گروه­های دیگر را که اشاره به استفاده از سلول­های آندومتر به عنوان یک منبع مناسب برای سلول­های بنیادی مزانشیمی با توانایی خودنوزایی و تمایز را دارند، تأیید می­نماید. بر این اساس، از سلول­های بنیادی/استرمایی مزانشیمی یزد مشتق از بافت آندومتر انسانی می­توان بعنوان یک منبع مناسب برای سلول درمانی استفاده نمود.
نوع مطالعه: Original Article |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.