دوره 19، شماره 6 - ( 4-1400 )                   جلد 19 شماره 6 صفحات 574-569 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


چکیده:   (1429 مشاهده)
مقدمه: برخی از بیماران به تجویز گونادوتروپین­ها در طی پروسه لقاح خارج از رحمی به روش IVF و یا میکرواینجکشن پاسخ نمی­دهند. بلوغ آزمایشگاهی تخمک می­تواند در این بیماران کمک­کننده باشد.
مورد: در این سری از موارد، حاملگی­هایی گزارش می­شوند که در ابتدای سیکل برای روش معمول لقاح خارج از رحمی (IVF) برنامه­ریزی شده بودند ولی به دلیل سندرم تخمدان مقاوم، رشد تخمک­ها در آنها متوقف شد. پس از آن تریگر زودرس تخمک­ها برای 15 زن که پس از دریافت دوز بالای گونادوتروپین همچنان فولیکول­هایی با سایز کوچکتر از 12 میلی­متر داشتند جایگزین کنسل کردن سیکل گردید. اووسیت­های نارس در فاز GV و MI از فولیکول­ها استخراج و به روش بلوغ آزمایشگاهی بالغ (IVM) شدند و سپس با استفاده از میکرواینجکشن بارور گردیدند. تعداد 20 جنین بدست آمده در روز سوم پس از تخمک­کشی به رحم منتقل شدند. در نتیجه 76/30% حاملگی شیمیایی بدون هیچ موردی از سقط و همچنین 76/30% حاملگی تک­قلویی رو به رشد گزارش شد.
نتیجه گیری: به نظر می­رسد تریگر زودرس تخمک­ها و بلوغ آنها در آزمایشگاه می­تواند به عنوان یک روش موثر در زنانی که فولیکول­های مقاوم به تجویز گونادوتروپین دارند، در نظر گرفته شود. این روش می­تواند به عنوان جایگزینی برای کنسل شدن سیکل­های لقاح آزمایشگاهی در این بیماران با نتایج کلینیکی قابل قبول باشد.
نوع مطالعه: Case Report |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.