دوره 21، شماره 4 - ( 1-1402 )                   جلد 21 شماره 4 صفحات 342-333 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


چکیده:   (654 مشاهده)
مقدمه: علت آندومتریوز به خوبی شناخته نشده است و مطالعات کمی در مورد دریافت ریز مغذی­ها در زنان مبتلا به آندومتریوز انجام شده است.
هدف: این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین ریز مغذی‌های رژیم غذایی و خطر ابتلا به آندومتریوز انجام شد.
مواد و روش ­ها: این مطالعه مورد-شاهدی بر روی زنان 18 تا 45 ساله مبتلا به آندومتریوز و نیز بدون آندومتریوز در درمانگاه زنان بیمارستان آرش از اردیبهشت 1396 تا اردیبهشت 1397 در تهران انجام شد. بر اساس یافته های لاپاراسکوپی، شرکت کنندگان به دو گروه زنان مبتلا به آندومتریوز لگنی به عنوان گروه   مورد (78 نفر) و زنان بدون آندومتریوز لگنی به عنوان گروه شاهد (78 نفر) تقسیم شدند. داده‌های رژیم غذایی با استفاده از پرسشنامه 168 سؤالی نیمه کمی بسامد غذا (FFQ) استاندارد شده جمع‌آوری شد. برای تعیین ارتباط ریزمغذی­ها و خطر ابتلا به آندومتریوز از مدل رگرسیون لجستیک استفاده شد.
نتایج: تجزیه و تحلیل داده‌ها در مجموع نشان داد که بین ریزمغذی‌هایی مانند پتاسیم (99/0-56/0 : CI،74/0 :OR) کلسیم (94/0-52/0 : CI،70/0 :OR) و همچنین بین ویتامین‌ها، ویتامین C (94/0-52/0 : CI،70/0 :ORB2 (98/0-55/0 :CI ،73/0 :OR)، و B12 (95/0-53/0 : CI،71/0 :OR) ارتباط معنی­داری با آندومتریوز وجود دارد، بنابراین کسانی که از ریزمغذی­های کمتر استفاده می­کردند در معرض خطر بالاتر آندومتریوز قرار داشتند.
نتیجه­ گیری: یافته‌ها نشان داد که دریافت کلسیم، پتاسیم، ویتامین B12، ویتامین B2، ویتامین B6، ویتامین C با خطر ابتلا به آندومتریوز رابطه معکوس دارد (94/0-52/0 : CI،70/0 :OR).
نوع مطالعه: Original Article |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.