دوره 21، شماره 4 - ( 1-1402 )                   جلد 21 شماره 4 صفحات 354-343 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


چکیده:   (467 مشاهده)
مقدمه: شکست مکرر لانه­گزینی (RIF) 15% زنان سنین باروری را تحت تأثیر قرار می­دهد. در بیماران مبتلا به RIF میزان گیرنده­های استروژن و پروژسترون (PRs) در زمان پنجره لانه­گزینی بیشتر است.
هدف: ارزیابی اثر تجویز داخل رحمی سلول­های تک­هسته­ای خون محیطی (PBMC) بر بیان گیرنده استروژن α (ERα) و PRs آندومتر در زنان مبتلا به RIF در زمان پنجره لانه­گزینی.
مواد و روش ­ها: این کارآزمایی بالینی بر روی 22 زن با سابقه RIF از ژانویه ۲۰۱۸ تا آگوست ۲۰۱۹ در بیمارستان عرفان تهران، ایران انجام شد.          شرکت­کنندگان به دو گروه (درمان با PBMC ]11 = [n و گروه کنترل ]11 = [n) تقسیم شدند. نمونه­های بافت آندومتر در زمان پنجره لانه­گزینی در وسط فاز لوتئال (هورمون لوتئنیزه­کننده + ۷ روز) در هر سیکل عادت ماهانه جمع­آوری شدند. میزان بیان mRNA مربوط به ERα و ایزوفورم­های PRs (PR-A و  PR-B) در بافت آندومتر با استفاده از تکنیک quantitative real-time polymerase chain reaction اندازه­گیری شد. به علاوه بیان پروتئین­های ERα و PRs با استفاده از ایمونوهیستوشیمی مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج: درمان با PBMC به طور معنی­داری بیان mRNA مربوط به ERα و ایزوفورم­های PRs را در زمان پنجره لانه­گزینی کاهش داد (001/0 > p). علاوه بر این میزان بیان پروتئین­های ERα و PRs در گروه درمان با PBMC در مقایسه با زنان گروه کنترل کمتر بود (به ترتیب 001/0 > p و 01/0 = p).
نتیجه ­گیری: تجویز داخل رحمی PBMC بیان ERα و PRs آندومتر را در زمان پنجره لانه­گزینی در زنان مبتلا به RIF کاهش می‌دهد. این پاسخ موضعی به درمان با PBMC، می‌تواند میزان پذیرش آندومتر و لانه­گزینی جنین را بهبود ببخشد.
نوع مطالعه: Original Article |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.