Ethics code: IR.IUMS.FMD.REC.1398.422
Shahmoradi F, Haghighi L, Noori M, Derakhshan R, Hashemi N, Rokhgireh S. Endometriosis and adverse pregnancy outcomes: A case-control study. IJRM 2024; 22 (6) :473-480
URL:
http://ijrm.ir/article-1-3263-fa.html
چکیده: (231 مشاهده)
مقدمه: ارتباط بین اندومتریوز و نتیجه بارداری یکی از موضوعات بحث برانگیز است. هرچند درد بیماران با بارداری کاهش مییابد، اما به نظر میرسد که اندومتریوز عوارض نامطلوبی در بارداری ایجاد میکند. متهم اصلی در ایجاد عوارض التهاب مزمن سیستمیک ناشی از سطوح بالاتر سیتوکینها، فاکتورهای رشد و عوامل رگزایی است.
هدف: این مطالعه با هدف روشن کردن رابطه بین اندومتریوز، اندومتریوز عمیق، ادنومیوز، درمان جراحی و پیامدهای نامطلوب مادری انجام شد.
مواد و روشها: این مطالعه مورد شاهدی بر روی 250 بیمار حامله مراجعهکننده به بیمارستان حضرت رسول (ص) طی سالهای 1394 تا 1398 انجام شد. 125 زن مبتلا به اندومتریوز را مورد بررسی قرار داده و آنها را با یک گروه 125 نفری از زنان سالم و بدون سابقه اندومتریوز مقایسه و تأثیر اندومتریوز بر بارداری و زایمان و نوزادان را بررسی کردیم. اطلاعات مربوط به بیماران از هر دو گروه از سیستم اطلاعات بیمارستان و دیتا رجیستری اندومتریوز مرکز تحقیقات اندومتریوز دانشگاه علوم پزشکی ایران استخراج شد.
نتایج: میانگین سنی بیماران در گروه اندومتریوز 10/4 ± 74/32 سال و در گروه شاهد 53/5 ± 7/31 سال بود. از نظر عوارض حاملگی، جفت سرراهی، جفت آکرتا، جداشدگی جفت، پرهاکلامپسی، دیابت بارداری و خونریزی پس از زایمان در گروه اندومتریوز نسبت به گروه شاهد افزایش چشمگیری داشت. در اندومتریوز روده SGA به طور معنیداری بیشتر از بیماران بدون اندومتریوز روده بود (03/0 = p). میزان پذیرش نوزادان در NICU در گروه اندومتریوز به طور قابل توجهی بیشتر از گروه شاهد بود (7/40% در مقابل 8/24% و 009/0 = p).
نتیجهگیری: یافتههای این مطالعه نشان داد که زنان مبتلا به اندومتریوز در معرض خطر بیشتری برای پیامدهای نامطلوب مهم مادری هستند.