Darbandi S, Darbandi M, Agarwal A, Khorram Khorshid H R, Sadeghi M R, C.Esteves S, et al . Comparing four laboratory three-parent techniques to construct human aged non-surrounded nucleolus germinal vesicle oocytes: A case-control study. IJRM 2020; 18 (6) :425-438
URL:
http://ijrm.ir/article-1-1424-fa.html
مقایسه چهار روش آزمایشگاهی سه والدی برای بهبود کیفیت تخمک های ژرمینال وزیکول فرسوده با هسته محصور نشده در انسان: مطالعه مورد-شاهدی. International Journal of Reproductive BioMedicine. 1399; 18 (6) :425-438
URL: http://ijrm.ir/article-1-1424-fa.html
چکیده: (2820 مشاهده)
مقدمه: روشهای کمک باروری با استفاده از سه والد ظاهراً در بهبود کیفیت تخمکها نقش بسزایی دارند.
هدف: این مطالعه مورد-شاهدی تلاش دارد به منظور بهبود کیفیت، بلوغ و باروری تخمکهای NSN-GV فرسوده انسانی، نتایج حاصل از چهار روش پیشرفته سه-والدی انتقال ژرمینال وزیکل (GVT)، انتقال اووپلاسم همزمان (sOT)، انتقال اووپلاسم ناهمزمان با استفاده از تخمکهای فریز شده (MII (caOT و انتقال اووپلاسم ناهمزمان با استفاده از تخمکهای دورریز (MII (waOT را مورد مقایسه قرار دهد.
مواد و روش ها: تخمکهای NSN-GV فرسوده انسانی از اهداکنندگان، دریافت گردیده است. چهار تکنیک مورد استفاده به منظور بازسازی این تخمکهای NSN GV فرسوده، روش هفتاد و دو تخمک انتخاب شده به پنج گروه تقسیم شدند: گروه A (GVT) گروه (B (sOT گروه (C (caOT گروه (D (waOT) و گروه E (کنترل). پس از انجام این تکنیکها، تلفیق موفق، MI، MII، لقاح، تسهیم، مراحل دو، چهار و هشت سلولی جنینی و میزان بقاء در پنج گروه مختلف مورد ارزیابی قرار گرفت.
نتایج: درGVT ، هیچ یک از تخمکها تلفیق نشدند. درsOT ، همه تخمکها تلفیق شده، 20 تخمک به مرحله MI و14 تخمک به مرحله MII رسیدند. در پی آن 8 تخمک لقاح یافته، 6 عدد به مرحله تسهیم و به ترتیب 5، 4 و 3 عدد به مرحله 2-سلولی، 4-سلولی و 8-سلولی رسیدند. در caOT، همه تخمکها تلفیق شده، همه تخمکها به مرحله MI و 8 تخمک به مرحله MII و لقاح رسیدند. 6 عدد به مرحله تسهیم و به ترتیب 6، 5 و 5 عدد به مرحله 2-سلولی، 4-سلولی و 8-سلولی رسیدند. در waOT، همه تخمکها تلفیق شده ,و بهترتیب 5 و 3 تخمک به مرحله MI و MII رسیدند. در پی آن فقط یک تخمک لقاح یافت، سپس به مرحله تسهیم و 4-سلولی رسید. در گروه کنترل، بترتیب 6 و 2 تخمک به مرحله MI و MII رسیدند. در پی آن فقط یک تخمک لقاح یافت، که در مرحله زیگوت متوقف گردید. همچنین در مقایسه میزان بقای 4 گروه مشاهده شد که روش caOT در مقایسه با sOT(04/0 =p)، waOT (002/0 =p) و گروه کنترل (001/0 =p) بیشترین میزان بقا را دارد.
نتیجه گیری: دادهها نشان دادند که ظاهرا روش caOT نسبت به روشهای sOT،waOT ، GVT و گروه کنترل، ظرفیت رشد تخمکهای NSN-GV فرسوده انسانی را بیشتر تغییر داد.