دوره 17، شماره 10 - ( 7-1398 )                   جلد 17 شماره 10 صفحات 756-749 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghasemi A, Amjadi F, Ghazi Mirsaeed S M, Mohammad Beigi R, Ghasemi S, Moradi Y et al . The effect of Myo-inositol on sperm parameters and pregnancy rate in oligoasthenospermic men treated with IUI: A randomized clinical trial. IJRM 2019; 17 (10) :749-756
URL: http://ijrm.ir/article-1-1697-fa.html
بررسی تاثیر میواینوزیتول بر روی پارامترهای اسپرم و میزان باروری در افراد مبتلا به الیگوآستنواسپرمیا تحت درمان با IUI: کارآزمایی بالینی تصادفی شده. International Journal of Reproductive BioMedicine. 1398; 17 (10) :749-756

URL: http://ijrm.ir/article-1-1697-fa.html


چکیده:   (5055 مشاهده)
مقدمه: 40% از مشکلات ناباروری در میان زوج‌ها متعلق به مردها است که عمدتا به دلیل تولید کم اسپرم، ناقص بودن یا بی‌حرکتی اسپرم به وجود می‌آید. مجموعه شواهد نشانگر نقش احتمالی درمان با میواینوزیتول در بهبود مورفولوژی اسپرماتوزوا و القای باروری در مردان است.
هدف: هدف مطالعه حاضر تعیین تاثیر میواینوزیتول بر روی پارامتر­های اسپرم و میزان باروری در افراد مبتلا به الیگو استنو اسپرمیا تحت درمان با IUI بود.
مواد و روش ­ها: این مطالعه یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده بود که بر روی افراد مبتلا به الیگو استنو اسپرمیا تحت درمان با IUI مراجعه­کننده به بیمارستان شهید اکبر­آبادی در سال 2016-2017 انجام شد. در این مطالعه بیماران به طور تصادفی به دو گروه نمونه الیگواستنواسپرمیا فاقد میواینوزیتول و نمونه الیگواستنو اسپرمیا همراه با میو اینوزیتول تقسیم شدند. در گروه اول هیچ مداخله­ای نمی­شوند و به اسپرم­های گروه دوم 5/0 ML میواینوزیتول با غلظت mg/ml 2 اضافه گردید و به مدت 2 ساعت در انکوباتور 37 درجه انکوبه شدند. پس از انکوبه مجددا پارامترهای اسپرم به صورت blind بررسی و ثبت شد. سپس نمونه­ی آماده شده با استفاده از کتتر مخصوص IUI به درون رحم تلقیح شد و بعد از 15 روز سطح β-HCG سرم به منظور بررسی بارداری کلینیکال سنجیده شدند.
نتایج: نتایج مطالعه نشان داد که در گروه مداخله؛ اگرچه قبل از پردازش با اینوزیتول تفاوت معنی­داری از لحاظ خصوصیات اسپرم مثل حرکت اسپرم و غلظت آن وجود نداشت ولی طی روند پردازش با اینوزیتول افزایش معنی­داری از لحاظ حرکتی در اسپرم­ها مشاهده شد. همچنین، بهبود قابل توجهی در قدرت حرکت پیشرونده اسپرمی پس از استفاده از میواینوزیتول حاصل گردید. مهمتر اینکه تاثیر درمانی این روش در القای بارداری در مطالعه حاضر در 18% بیماران تحت درمان به تائید رسید که حدود دو برابر در افرادی بود که دارو دریافت نمی­کردند.
نتیجه­ گیری: از نتایج مطالعه حاضر می­توان نتیجه گرفت که استفاده از اینوزیتول کارایی لازم برای تغییر خصوصیات اسپرم برای افزایش شانس باروری را دارد.
 
نوع مطالعه: Original Article |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به International Journal of Reproductive BioMedicine می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | International Journal of Reproductive BioMedicine

Designed & Developed by : Yektaweb