دوره 20، شماره 6 - ( 4-1401 )                   جلد 20 شماره 6 صفحات 468-461 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Aflatoonian A, Pezeshkpour Z, Mehrolhasani Y, Tabibnejad N. The effect of misoprostol on the removal of endometrial polyps: A pilot clinical trial. IJRM 2022; 20 (6) :461-468
URL: http://ijrm.ir/article-1-2096-fa.html
بررسی اثر درمانی داروی میزوپروستول در حذف پولیپ های آندومتر: یک کارآزمایی بالینی پایلوت. International Journal of Reproductive BioMedicine. 1401; 20 (6) :461-468

URL: http://ijrm.ir/article-1-2096-fa.html


چکیده:   (1221 مشاهده)
مقدمه: پولیپ آندومتر یکی از رایج­ترین بیماری­های زنان است که در بین زنان نابارور از شیوع بالایی برخوردار می­شد. برداشتن پولیپ از طریق هیستروسکوپی همچنان به عنوان بهترین روش درمانی در این اختلال به شمار می­آید. در حالیکه تاکنون داروهای بسیار اندکی به عنوان درمان جایگزین بررسی شده­اند.
هدف: هدف ازاین مطالعه بررسی اثر درمانی داروی میزوپروستول در حذف پولیپ­های آندومتر می­باشد.
مواد و روش ­ها: در یک مطالعه کارآزمایی بالینی پایلوت، تعداد 30 زن نابارور که وجود پولیپ آندومتر در آنها بوسیله سونوگرافی واژینال با تزریق سالین تأیید شده بود، مورد بررسی قرار گرفتند. برای تمامی این بیماران 400 میکروگرم میزوپروستول: 200 گرم خوراکی و 200 گرم واژینال تجویز شد. بیماران 8 ساعت بعد، به وسیله سونوگرافی داپلر واژینال مجدد از نظر وجود و یا حذف پولیپ ارزیابی شدند. در نهایت تشخیص وجود پولیپ در تمامی بیماران بوسیله هیستروسکوپی تأیید شد. پیامد اولیه این مطالعه، حذف پولیپ آندومتر پس از تجویز میزوپروستول بود.
نتایج: میانگین اندازه پولیپ­های آندومتر در بیماران مورد مطالعه 26/4 ± 33/14 با گستره 7 تا 22 میلی­متر بدست آمد. پس از تجویز میزوپروستول، از بین رفتن پولیپ در 12 بیمار که در ابتدای مطالعه تشخیص پولیپ آندومتر برای آنها قطعی شده بود، گزارش شد. کوچکترین و بزرگترین پولیپ­هایی که با مصرف میزوپروستول از بین رفتند، به ترتیب 8 و 22 میلی­متر بود.
نتیجه­ گیری: نتایج این مطالعه توانست تأثیر مثبت میزوپروستول در حذف پولیپ آندومتر را به میزان 40% نشان دهد. داروی میزوپروستول می­تواند در آینده به عنوان داروی خط اول با ایمنی بالا و هزینه کم در درمان پولیپ آندومتر پیش از برداشتن پولیپ بوسیله هیستروسکوپی استفاده گردد.
نوع مطالعه: Original Article |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به International Journal of Reproductive BioMedicine می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | International Journal of Reproductive BioMedicine

Designed & Developed by : Yektaweb