دوره 20، شماره 10 - ( 7-1401 )                   جلد 20 شماره 10 صفحات 872-861 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mashayekhi P, Noruzinia M, Khodaverdi S. Metformin as a potential agent for modulating the faulty endometriotic mesenchymal stem cells: A case-control study. IJRM 2022; 20 (10) :861-872
URL: http://ijrm.ir/article-1-2209-fa.html
متفورمین به عنوان یک ماده مؤثر برای اصلاح سلول های بنیادی مزانشیمی آندومتریوتیک معیوب: مطالعه مورد-شاهدی. International Journal of Reproductive BioMedicine. 1401; 20 (10) :861-872

URL: http://ijrm.ir/article-1-2209-fa.html


چکیده:   (816 مشاهده)
مقدمه: با توجه به تئوری سلول­های بنیادی در پاتوژنز آندومتریوز، به نظر می­رسد عدم تعادل تکثیر/تمایز در سلول­های بنیادی مزانشیمی آندومتریوتیک (eMSC) اصلی­ترین دلیل شکل­گیری آندومتریوز است. بنابراین به نظر می­رسد هدف قرار دادن آنها برای تعدیل فاکتورهای دخیل در بنیادینگی، یک انتخاب عاقلانه برای درمان آندومتریوز باشد.
هدف: این مطالعه مورد-شاهدی اثر متفورمین را بر بیان ژن­ها و microRNA هایی که در eMSC دچار اختلال شده­اند را مورد مطالعه قرار می­دهد تا نشان دهد چگونه متفورمین می­تواند با بازیابی تعادل مختل شده تکثیر/تمایز در eMSC های معیوب به درمان آندومتریوز کمک کند.
مواد و روش ­ها: سلول­های بنیادی مزانشیمی از آندومتر رحم سه زن مبتلا به آندومتریوز و سه زن سالم جدا شدند. پس از کشت، آنها با 1/0، 1 و 10        میلی­مولار متفورمین به مدت 72 ساعت تحت تیمار قرار گرفتد. سرانجام، بیانOCT4A ،OCT4B ،OCT4B1 ،SOX2 ،NANOG ،miR-200b ، miR-145 و let-7b با استفاده از روش (qRT-PCR) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نتایج: نتایج نشان داد که متفورمین بیانOCT4A ،OCT4B ،OCT4B1 ،SOX2 ،NANOG ،miR-200b ، miR-145 و let-7b را در        eMSC های معیوب اصلاح کرده و به مقدار بیان نرمال (در سلول­های بنیادی مزانشیمی آندومتر نرمال قبل از تیمار با دارو) نزدیک کرد. قابل ذکر است، متفورمین یک اثر متناقض بر روی سلول­های بنیادی مزانشیمی آندومتر نرمال داشت.
نتیجه­ گیری: به طور کلی متفورمین می­تواند بیان ژن­ها و میکروآرناهای دچار اختلال بیان را در سلول­های بنیادی مزانشیمی آندومتریوتیک معیوب تعدیل کند، بنابراین ممکن است تعادل تکثیر/تمایز مختل شده در سلول­های بنیادی آندومتریوتیک را اصلاح کند. بنابراین، ممکن است دارویی امیدوار­کننده برای درمان آندومتریوز باشد. اثر پارادوکس متفورمین بر eMSC و سلول­های بنیادی مزانشیمی آندومتر نرمال ممکن است به دلیل الگوی متابولیکی متفاوت آنها باشد که برای توضیح نیاز به تحقیقات بیشتر در این زمینه دارد.
 
نوع مطالعه: Original Article |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به International Journal of Reproductive BioMedicine می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | International Journal of Reproductive BioMedicine

Designed & Developed by : Yektaweb