مقدمه: انجماد اسپرم یک روش مهم در تکنولوژی کمک باروری میباشد. انجماد منجر به تغییرات شیمیایی و فیزیکی در اسپرم میشود. سراتونیا سیلیکا درختی است که دارای خواص آنتیاکسیدانی میباشد.
هدف: این مطالعه با هدف بررسی اثر غلظتهای مختلف عصاره سراتونیا سیلیکا در محیط فریز بر روی پارامترهای سیمن، و برخی پارامترهای بیوشیمیایی در نمونههای آستنوزواسپرمیا انجام شد.
مواد و روشها: 40 نمونه آستنوزواسپرمیا (نمونههای سیمن با تحرک کمتر از 32%) از مردان 40-20 ساله بر اساس معیارهای سازمان بهداشت جهانی در این مطالعه بدست آمد. هر نمونه به 6 گروه تقسیم شد: گروه fresh (گروه 1)، در گروههای 2 تا 6، به ترتیب 0 (به عنوان گروه کنترل)، 5، 10، 20 و 30 میکروگرم بر میلیلیتر عصاره سراتونیا سیلیکا به محیط انجماد به ترتیب اضافه شد. سپس پارامترهای اسپرم، مالوندیآلدئید، ظرفیت تام آنتیاکسیدانی، گونههای فعال اکسیژن و ارزیابی DNA اسپرم با استفاده از پروتکلهای مرتبط پس از ذوب مورد ارزیابی قرار گرفت.
نتایج: تجزیه و تحلیل دادهها نشان داد که پارامترهای اسپرم و سطح تام آنتیاکسیدانی در غلظت 20 میکروگرم بر میلیلیتر عصاره سراتونیا سیلیکا در مقایسه با سایر غلظتهای عصاره سراتونیا سیلیکا بعد از انجماد و ذوب افزایش یافت (001/0 > p). همچنین، سطوح گونههای فعال اکسیژن، ارزیابی DNA اسپرم و مالوندیآلدئید نیز با افزودن غلظت 20 میکروگرم بر میلیلیتر عصاره سراتونیا سیلیکا به محیط انجماد اسپرم نسبت به سایر گروههای تیمار شده پس از انجماد بهطور معناداری کاهش یافت (001/0 > p).
نتیجهگیری: عصاره سراتونیا سیلیکا پارامترهای اسپرم را پس از انجماد و ذوب در نمونههای آستنوزواسپرمیا به طور معناداری بهبود بخشید، و بیشترین تأثیر در غلظت 20 میکروگرم بر میلیلیتر عصاره سراتونیا سیلیکا مشاهده شد (001/0 > p).