Roudsari R L, Jafari H, Taghipour A. The relationship of sociocultural beliefs and
infertile couples’ attitude toward reproductive
donation: A descriptive-correlational study. IJRM 2019; 17 (5) :315-324
URL:
http://ijrm.ir/article-1-1515-fa.html
بررسی رابطه باورهای فرهنگی-اجتماعی با نگرش زوجین نابارور نسبت به روشهای اهدایی کمک باروری: یک مطالعه همبستگی- توصیفی. International Journal of Reproductive BioMedicine. 1398; 17 (5) :315-324
URL: http://ijrm.ir/article-1-1515-fa.html
چکیده: (3099 مشاهده)
مقدمه: دیدگاههای بحث برانگیز در مورد پذیرش روشهای اهدای کمک باروری در جهان وجود دارد.
هدف: این مطالعه با هدف تعیین رابطه باورهای فرهنگی- اجتماعی با نگرش زوجین نابارور نسبت به روشهای اهدایی کمک باروری در مشهد، ایران انجام شد.
موارد و روشها: این مطالعه همبستگی توصیفی بر روی 115 زوج نابارور مراجعهکننده به مرکز ناباروری میلاد در ایران با استفاده از نمونهگیری دردسترس انجام شد. ابزار پژوهش شامل پرسشنامههای روا و پایای باورهای فرهنگی–اجتماعی و نگرش نسبت به روشهای اهدایی کمک باروری بود.
نتایج: میانگین نمره نگرش نسبت به روشهای اهدایی کمک باروری در زنان و مردان نابارور به ترتیب 6/12±3/58 و 0/12±8/57 و میانگین نمره باورهای فرهنگی- اجتماعی در زنان و مردان نابارور 5/11±7/67 و 4/12±6/67 بود. بین باورهای فرهنگی- اجتماعی و نگرش در زنان و مردان نابارور رابطه مستقیم و معنیداری یافت شد (001/0p<). بدین صورت که زوجهای با نمره باورهای فرهنگی- اجتماعی بالاتر، نگرش مثبتتری داشتند. همچنین بین باورهای فرهنگی- اجتماعی با نگرش عمومی زنان و مردان نابارور، نگرش نسبت به وابستگی ژنتیک بین والدین و بچه، محرمانه ماندن فرآیند اهداء، نگرش نسبت به اهدای تخمک، اهدای جنین و رحم جایگزین رابطه مستقیم و معنیداری یافت شد (001/0p<).
نتیجه گیری: یافتهها نشان داد که باورهای فرهنگی- اجتماعی پیرامون روشهای اهدایی کمک باروری میتوانند نگرش زوجین نابارور در خصوص پذیرش این روشهای درمانی را تحت تاثیر قرار دهند، بنابراین باید گامی در جهت تطابق باورهای فرهنگی اجتماعی با درمانهای جاری برای زوجهای نابارور با کمک رسانههای اجتماعی برداشت تا بتوان به تصمیمگیری واقع بینانه در ارتباط با گزینههای انتخابیشان کمک کرد.