دوره 20، شماره 4 - ( 1-1401 )                   جلد 20 شماره 4 صفحات 288-273 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abedpour N, Ghorbanmehr N, Salehnia M. Lysophosphatidic acid supports the development of vitrified ovarian follicles by decreasing the incidence of cell death: An experimental study. IJRM 2022; 20 (4) :273-288
URL: http://ijrm.ir/article-1-2119-fa.html
لیزوفسفاتیدیک اسید تکوین فولیکولی را همراه با کاهش وقوع مرگ سلولی حمایت می کند: یک مطالعه تجربی. International Journal of Reproductive BioMedicine. 1401; 20 (4) :273-288

URL: http://ijrm.ir/article-1-2119-fa.html


چکیده:   (1367 مشاهده)
مقدمه: لیزوفسفاتیدیک اسید (LPA) در فعال­سازی فولیکول، بلوغ و لقاح تخمک، لانه­گزینی جنین نقش دارد.
هدف: این مطالعه جهت بررسی اثرات LPA بر بهبود تکوین فولیکول­های ایزوله شده از تخمدان­های کامل منجمد شده و کشت شده موشی در محیط کشت طراحی گردید.
مواد و روش ­ها: در این مطالعه تجربی ابتدا تخمدان منجمد شده و نشده موش­های یک هفته ای ابتدا در محیط کشت حاوی 20 میلی­مول LPA به مدت یک هفته کشت شدند. سپس فولیکول­های پره­انترال از آنها جدا شده و در حضور مقدار 40 میلی­مول LPA دوباره به شکل انفرادی به مدت 12 روز کشت شدند و مطالعات بعدی بروی آنها انجام شد: تست زنده­مانی با بکارگیری رنگ­آمیزی کلسئین AM، فلوسیتومتری با استفاده از آنکسین v و Pi و بررسی بروز ژن­ها با بکارگیری real time-RT-PCR. میزان بلوغ تخمک­ها در گروه­های با هم مقایسه شدند و تعدادی از تخمک­های MII برای لقاح بکارگرفته شدند.
نتایج: در تمام گروه­های تحت تیمار با LPA میزان زنده­مانی و تکوین فولیکول­ها بیشتر بود و همچنین وقوع مرگ سلولی و بروز ژن­های پیش­برنده اپوپتور در مقایسه با گروه­های بدون تیمار کمتر بود (035/0 = p) و از حیث تکوین فولیکولی تفاوتی بین گروه­های انجمادی و غیرانجمادی دیده نشد اما از نظر بروز ژن Bad و ژن گیرنده­های LPA در گروه انجمادی تیمار شده با LPA تفاوت معنی­داری با گروه غیرانجمادی تیمار شده با LPA وجود داشت (028/0 = p).
نتیجه­ گیری: LPA باعث بهبود زنده­مانی و تکوین فولیکول­های جدا شده شد. علی­رغم تغییراتی که در بروز ژن­های مرتبط با آپوپتوز در گروه انجمادی رخ داده بود اما LPA اثرات مثبتی بر زنده­مانی و تکوین این فولیکول­ها داشت.
نوع مطالعه: Original Article |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به International Journal of Reproductive BioMedicine می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | International Journal of Reproductive BioMedicine

Designed & Developed by : Yektaweb